Fırında patatesli tavuk

firinda_tavuk2

Küçüklüğümden beri annemin yaptığı ve çok severek yediğim bu yemeği şimdi ben eşime yapıyorum.  Hem kolay hem de çok lezzetli oluyor.  Ben eşim kemikli tavuk eti sevmediği için sadece göğüs etinden yapıyorum siz tavuk but ve kemikli göğüs hatta kanat ile de yapabilirsiniz.

Malzemeler:

  • Ä°ri parçalara bölünmüş tavuk göğüs veya tavuk budu
  • 4-5 adet patates
  • tuz, karabiber, kırmızı biber, isteÄŸe göre köri ve kekik
  • 1 çay bardağı sıvı yaÄŸ

Hazırlanışı:

  1. Patatesleri parmak şeklinde doğrayalım ve biraz sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızı biber ile harmanlayalım ve fırın tepsisine koyalım. 
  2. 1 çay bardağı sıvı yağın içine tüm baharatları ve tuzu ekleyelim ve iyice çırpalım. Tavuk parçalarını bu karışım ile heryerini bulayalım ve patateslerin üzerine dizelim.
  3. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 50-60 dakika pişirelim.

Afiyet olsun…

firinda_tavuk

Yazdır

 

7 Yorum

  1. Merhaba Elif,
    Haklisin işim biraz zor 🙂 hep kısır bir döngüye giriyor bazen. Hiç sebze yemediği icin maalesef böyle. Fırın kabı ve kâselerimi 4 yil önce yeni evleneceğim zaman almıştım bir züccaciyeden. Son zamanlarda da hiç bir yerde görmedim aynısından. Takım olarak değil tek tek satılıyordu. Belli bir markası da yok maalesef made in prc olanlardan yani :)) ve evet seramikler.
    Sevgiler

  2. İki gün oldu siteyi bulali zaman buldukça kategorilere göre bakıyorum tariflere güzel ve lezzetli tarifler var ama dikkatimi çeken bisey daha var esınız nekadar nazli salatalık yemez kemikli et yemez onu seciyo bunu seciyo valla Allah yardımcınız olsun hoş sizde tarif bol herseyi biliyosunuz hiç daralmiyosunuz belkide sanki bananeyse bide bisey daha renkli ve puantiyeli firn kaplarınız seramikmi ve nerden aldınız yanlış hatirlamiyosam sutlaclardaki yuvarlak kaplarınızda o takımdan bayıldım dogrusu çok şıklar

  3. Merhaba,

    Dün akşam bu yemeği denedim. Fakat ben extradan tavuklar biraz kızardıktan sonra 1 tatlı k. salça+ yarım çay b. kaynar su+ karabiber ekledim ve inanılmaz lezzetli oldu. Tarif için tşk ederim..

  4. Merhaba Özde,
    Tavuk zaten suyunu saldığından extra olarak su katmana gerek yok, havuçlar pişecektir.
    Sevgiler…

  5. ben icine biraz havuc da katmak istiyorum.. acaba 1 bardak kadar su ilave etmeli miyim icine?

  6. Tesekkur ederim tarif icin

  7. Yine lezzetli yemeklerle donatmışsın sofranı…ellerine saÄŸlık…yutkunmamak elde deÄŸil,acıktımmı ne…öptüm…

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*