Kaşarlı bonfile

kasarli_bonfile2

Değişik bonfile tarifleri ararken gördüm ki üç beş tarifin dışında farklı bir şey yok. Ya kremalı mantarlı ya da domates soslu, püre eşliğinde kızartılmış veya rokfor soslu. Eşim mantar yemediği için ve çok sık domates soslu yaptığım için değişik bir şey olsun istedim ve mutfağa girdiğimde kendi zevkimize göre böyle lezzetli bir şey çıktı ortaya.

Malzemeler:

  • 4-5 parça bonfile
  • 4-5 adet tost ekmeÄŸi
  • 5 dilim kaÅŸar peyniri
  • kızartmak içi sıvıyaÄŸ
  • marine etmek için: 2-3 yemek kaşığı sıvıyaÄŸ, karabiber, kekik, 2 diÅŸ rendelenmiÅŸ sarımsak, 1 yemek kaşığı hardal

Hazırlanışı:

  1. Marine sosu için malzemeleri karıştıralım ve bonfileleri bu sosun içinde mümkünse bir gece vaktiniz yoksa 1-2 saat bekletin.
  2. Tavaya sıvıyağımızı dökelim ve kızdıralım. Marine olmuş bonfileleri çok hafif tuzlayalım ve her iki tarafını kızartalım. Bonfileleri bir kenara alalım
  3. Tost ekmeklerini de bonfilelerden sonra aynı yağda her iki tarafını kızartalım ve fırın kabına alalım.
  4. Bonfileleri tos tekmeklerinin üzerine koyalım, sonra dilim kaşarları da etlerin üzerine koyarak önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kaşarlar eriyene kadar pişirelim. ( Etlerin kurumaması için fırın kabının kapağını yada alüminyum folyo ile kapatalım.)

Afiyet olsun….

kasarli_bonfile

Yazdır

 

Bir Yorum

  1. Kiz Gülsen bu neeeeeeeee… offfff… her nevi et yemegini cok severim. cok harika olmus. ellerin dert görmesin canim benim. Renkli pilavinda bahar renklerinde. sevgileranim benim

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*