Tava böreği

tava_boregii

Dün akÅŸam canımız börek çekince hemen bu pratik tarif geldi aklıma. Özellikle ani misafirlerde imdadınıza yetiÅŸebilecek bir börek. Hem çok kolay hemde çok lezzetli. Fırındakinden inanın hiçbir farkı olmuyor mutlaka deneyin…

Malzemeler:

  • 2 veya 3 adet yufka (ben 3 kullandım)
  • 2 adet yumurta
  • 1 çar bardağı sıvıyaÄŸ
  • yarım çay bardağı süt
  • yarım çay bardağı yoÄŸurt
  • istediÄŸiniz iç harcı ( ben sosis, salça ve domatesli yaptım)

Hazırlanışı:

  1. Yumurta, süt, yoğurt ve sıvıyağı karıştırıp sos hazırlayalım.
  2. Kullanacağımız geniş tavayı yağlayalım  ve bir bütün yufkayı üzerine serelim. Sosumuzdan sürelim, diğer yufkaları parça parça zemine serelim ve her katına börek sosundan sürelim. Son 2 parça yufkayı sermeden önce iç harcımızı koyalım sonra kalan 2 parça yufkayı sererek sosumuzdan sürelim.
  3. Kenardaki yufkaları her katına sos sürerek böreğim üzerine katlayalım en son üstüne biraz sıvıyağ sürelim.
  4. Tavanın varsa kapağını kapatarak orta hararetli ocakta 5-10 dakika pişirelim. Bir tabak yardımıyla ters çevirip diğer tarafını da aynı şekilde pişirelim.

Afiyet olsun…

Yazdır

 

2 Yorum

  1. canim, öncelikle hastaligim boyunca merak ettigin icin tesekkürler. Cok sükür baya iyiyim, inan yorgan dössek yatacagim diye korktum ama hafif bir nezleymis. Göz kararmalari birden üsüyüp donmalar gecti cok sükür. Biraz burun ve bogazdan cekiyorum iste. O kadarcikta olsun artik.

    Tava böregin harika olmus. Ellerin dert görmesin canim. Ani durumlarda yada pazar kahvaltilarinda cok pratik oluyor demi?

    Bakiyorum Hülyacigimda ugramis sitene. Ne güzel..

    Canim sana güzel bir hafta sonu diliyorum. Öptümmm…

  2. MERHABA CANIM TESADÜFEN GELDİM SİTENE.. ELLERİNE SAĞLIK HER ŞEY ÇOK GÜZEL. SİTE YENİ GALİBA. HAYIRLI OLSUN CANIM NİCE GÜZEL GÜNLERE..

    SEVGÄ°LER

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*