Tavuk kroket

tavuk_kroket

Daha önce farklı bir tarifle denediğim kroketin içi çok kuru olmuştu, bu kroketler harika oldu, içi yumuşacık dışı çıtır çıtır. Evde okadar çok beğenildi ki artık sık sık istenicek benden biliyorum 🙂 Allahtan tarifin iki katını yaparak hazırladığım kroketlerin yarısını buzluğa attım ikinci partiyi kurtardım yani 🙂

Malzemeler: (20-25 adet kroket çıkıyor)

  • 300 gr. tavuk göğüs eti
  • 1 kase kaÅŸar peyniri
  • 2 adet çırpılmış yumurta
  • 2 su bardağı galeta un
  • tuz ,karabiber

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyaÄŸ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • tuz

Hazırlanışı:

  1. Tavuğu tuzsus suda haşlayalım ve soğumaya bırakalım. Soğuyan tavuk etlerini isterseniz rondodan geçirin, ya da didikleyin veya bezelye büyüklüğünde doğrayın. (ben rondodan geçirdim.)
  2. Parçalanmış tavuk etlerini tuz ve karabiber ekleyerek iyice karıştırıp bir kenara alalım.
  3. Beşamel sos için yağımızı eriterek unu kokusu çıkana kadar kavuralım, sürekli karıştırarak haşladığımız tavuk suyundan 2 su bardağını azar azar tenereye ekleyelim. Tuzunuda ilave edip sürekli karıştırarak kaynayana kadar  pişirelim.Kıvamını alınca ateşten alalım. (Beşamel sosun kıvamı biraz katı olmalı kroketlere daha kolay şekil vermek için. )
  4. Tavukları beşamel sosun üzerine ekleyerek güzelce karıştıralım ve soğumaya bırakalım. Ilıkken kaşar peynirini de karışıma ekleyelim ve güzelce karıştıralım. Ilıyan karışımı şekil vermesi kolay olsun diye vaktiniz varsa 1-2 saat buzdolabında bekletin, eğer vaktiniz yoksa ıslatılmış bayat ekmek içi veya galeta unu katarak  katılaştırabilirsiniz.
  5. Soğuyan karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp istediğiniz şekli verin, önce galeta ununa sonra çırpılmış yumurtaya sonra tekrar galeta ununa bulayarak kızgın yağda altın sarısı olana kadar kızartalım. Fazla yağını alması için kızaran koketleri önce  kağıt havluya alalım sonra servis tabağına koyalım.
  6. Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun…

Yazdır

 

4 Yorum

  1. Tekrar merhaba Sümeyracım,
    Tarifleri denemene ve beÄŸenmene çok sevindim. Tavuk kroketin dediÄŸin gibi tavuÄŸun az olmasından veya sosu fazla kaçırmandan olmuÅŸtur. Bu gibi durumlarda koyulaÅŸtırmak için galeta unu ekleyebilirsin, ÅŸekil verebilecek kıvama kadar eklemende hiçbir sakınca yok. Umarım çabuk cevap vermiÅŸimdir. Çok öpüyorum sevgiler….

  2. sümeyra says:

    bu site içimdeki yemek aşkını doruğa çıkardı.ağlayan pastadan sonra(her ne kadar ortası biraz sönse de kremayı falan koyunca hiç belli olmadı.tadı da cok güzeldi.)çiğ börek ve tavuk kroketi de denedim.börek oldu ama kroket fiyasko.moralim bozuldu.dışı çıtır ama içi pişmemiş gibi.nerdeyse sıvı.sanırım tavuk azdı biraz ve besamal sos fazla geldi.zaten sekil vermek de zor oldu.çok yumusaktı.çöpe gitmesin diye bir fikriniz var mı?

  3. Lüfi says:

    harika olmus tavuklu kroketin,Ellerine saglik cnm hic denemedim bunu..ben isvec köftesini denemistim, tavuk gögüsü rondodan cekip köftesini yaptim oda harikaydi..ama seninki daha lezzetli olmus,diger buzluktakileri yeme ben geliyorum:))))
    sevgiler

  4. canim harika olmus tavuklu kroketin. hmmmmm… bende isterim bana ne. öpüyorum arkadasim

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*