Tiramisu

Bir italyan klasiği! Aslında çoğumuz orjinalini yapmıyoruz ama yine de tadı çok güzel oluyor. Ben pandispanya dan ziyade kedidili bisküvi ile daha çok seviyorum gerçeği de öyle yapılıyor zaten.  Labne yerine mascarpone peyniri kullanılır ve içine amaretto (badem likörü) katılır. Hem çok hafif hemde lezzetli bu tatlıyı yapmak isterseniz işte tarifi;

Malzemeler

  • Yarım litre süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı mısır niÅŸastası
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı toz ÅŸeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket labne peyniri (200ml)
  • 1 paket nescafe 3’ü bir arada veya  bir bardak ÅŸekerli nescafe hazırlayın
  • 1 paket savoiardi bisküvi (kedi dili bisküvi, savyer bisküvi her neyse…)
  • üzerine serpmek için kakao

Hazırlanışı

  1. Un, mısır nişastası, toz şeker, tereyağı ve yumurta sarısın tencereye alalım ve karıştıralım üzerine sütümüz ilave edelim. Devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına kadar pişirelim.
  2. Piştikten sonra ocaktan alalım ve soğumasını bekleyelim. Soğuyan muhallebiye vanilin ve labne peynirini ekleyip blender ile 5 dakika çırpalım.
  3. Nescafeyi hazırlayalım ve bir tabağa alalım, ılınmasını bekleyelim. Bisküvlerin yarısını teker teker nescafeye batırıp her iki tarafını ıslatalım (yalnız hemen alalım yoksa çok sıvı çeker ve hemen dağılır). Islattığımız kedidillerini servis tabağına alalım ve üzerine muhallebinin yarısını dökelim ve spatulayla düzeltelim. Geri kalan kedidillerinide aynı şekilde ıslatıp üzerine dizelim. Geri kalan muhallebiyi de üzerine boşaltıp üzerini spatula ile düzeltelim.
  4. Kakaoyu süzgeçe alalım ve tiramisunun heryerine serpelim. Buzdolabında bir kaç saat bekletelim ve servis edelim.

Afiyet olsun…

tiramisu

Yazdır

 

12 Yorum

  1. Elinize sağlık çok enfes gözüküyor. Ben bu tarifi baton kek kalıbında dikdörtgen olarak yapıyorum. Servisi ve kesmesi daha rahat geliyor bana. Eşimin en sevdiği ve her defasında parmaklarını yediği tatlı; tiramisu. Bloguma ben de beklerim.
    http://keyiflisofra.blogspot.com/2012/12/kedi-dili-ile-tiramisu.html

  2. Merhaba Aksu,
    İnanın şu an icinde kac adet oldugu veya paketin kac gram oldugu hakkında bir fikrim yok. Ama zaten bu bisküvilerin standart olarak tek paketi vardır.
    Sevgiler

  3. aksu akbulut says:

    birazdan yapmaya başlıcam bu tarifi ama lütfen bir paket kedidili dediğinizin kaç gram ya da kaç adet olduğunu yazar mısınız

  4. teşekkürler :))

  5. Merhaba Zeynep,
    Tabi ki aynı kremayi pandispanya ile de kullanabilirsiniz. Kıvam olarak verdigim ölçüleri aynen uyguladıysanız bir sorun olmamalı aslında. Boza kıvamına yakın olup soğudugunda tamamen katilasir.
    Sevgiler

  6. zeynep adıbelli says:

    canım ellerinize sağlık.ama istediğim kıvamda olmadı,pandispanyada kullanılabiliyormu?selamlar..hepinizi öpüyorunu..

  7. banu kırdal says:

    merhaba,ellerinize emeÄŸinize saÄŸlık.kreması çok hafif ve leziz.tarifiniz müthiÅŸ.teÅŸekkürler…

  8. Merhaba Sinemcim,
    2 kahve kaşığı kadar amaretto konuluyor canım. EÄŸer daha yoÄŸun bir aroma istersen kedi dili bisküvilerini bulayacağın kahveli karışıma da bir kahve kaşığı ekleyebilirsin. Çok öpüyorum sevgiler…

  9. Sinem Akay says:

    Merhaba;orjinal tiramisu tarifini sonunda bulduÄŸuma sevindim.
    ancak,badem likörünü kremaya ne kadar kullanmak gerekir?İlginiz için şimdiden teşekkürler.

  10. oh beeee… sonunda orijinal gercek bir Tiramisuyla karsilastim. Yemekteyizde bile tartismasini yapiyorlardi. Bayilirim Tiramisu´ya. Ama bu orijinal sekline. Nedense pandispanyanin arasina labne peyniri yada muhallebi tarzi bisey koyup adina Tiramisu diyorlar. Ama cogu Türk yemek kitabindada böyle. O yüzden normal insanlarin bunu bu sekil bilmeleri. Paylasimin icin tesekkürler canim benim. öpüyorum

  11. Lüfi says:

    offf kiz Gülseeeen..bayilirim ben bunaaa…
    cabuk kahvemide hazirla geliyorum hemen..nefis olmus valla cok seviyorum ben bunu..evet kedidiliylede yapilir güzel olur..dedigin gibi labne degil mascarpone daha güzel olur evet..
    Ellerine saglik cnm öpyüorum
    sevgiler

  12. Haklisin canim en guzel kedidili ile
    oluyor ve sen harika hazirlamissin
    Ellerine saglik
    Sevgiler

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*