Sosisli yufka böreği

sosisli_yufka_boregi

Mutfakta en büyük yardımcımız yufkalardır çoğu zaman değilmi? Her alışverişimde mutlaka alır buzluğa atarım, hazırda bulunması iyi oluyor. En çok sosislisini sevdiğimiz için genelde böyle yapıyorum. Çokta çabuk ve lezzeti mükemmel oluyor.

Malzemeler: (1 fırın tepsisi için)

  • 5 adet yufka
  • 4 adet yumurta
  • 600-700ml süt
  • 1 su bardağı sıvıyaÄŸ
  • 400-500gr kokteyl sosis
  • 2 adet domates
  • 3 adet çarli biber
  • 1-2 yemek kaşığı salça
  • tuz, karabiber,çörek otu

Hazırlanışı:

  1. Çarli biberleri doğrayalım ve sıvıyağında kavuralım sonra içine doğranmış sosileri ilave ederek kavurmaya devam edelim. Domateslerde doğrandıktan sonra ilave edelim. en son salça tuz ve karabiberide ekleyelim ve güzelce kavuralım. İç harcını ılınmaya bırakalım.
  2. Yumurta, süt ve sıvıyağını bir kapta çırpalım. Fırın tepsisini yağlayalım.
  3. Bir yufkayı tepsiye serelim üzerine hazırladığımız sostan her yerine gelecek şekilde kaşık veya fırçayla sürelim.
  4. Diğer kalan yufkaların 2 tanesini üstü için ayıralım ve kalan 2 tanesini dörte dölerek sırayla böreğe dizelim her katına sosumuzdan sürelim.
  5. İç harcımızı eşit bir şekilde böreğe dağıtalım ve kalan 2 yufkayıda bölerek sırayla dizelim. Her katına sostan sürelim.
  6. Sonra kenarlardan sarkan yufkaları böreğin üstüne katlayalım ve böreği dilimleyelim kalan sosu eşit bir şekilde böreğin üstüne dökelim. Üzerine çörek otu serpelim.
  7. Soslanan böreği 1-2 saat vaktiniz varsa çekmesi için bekletin daha lezzetli olacaktır.
  8. Önceden ısıtılmış 190-200 dereceli fırında 30-40 dakika pişirelim. Fırından çıkan sıcak böreği ıslatılmış bir bezle üzerini örtelim. Ilınınca servis edelim.

Afiyet olsun…

Not: İsterseniz iç harcını pişirmeden sadece hepsini karıştırarak da yapabilirsiniz, ama bence pişirilince daha lezzetli oluyor.

Yazdır

 

Bir Yorum

  1. Merhabalar Sevgili Gulsen
    Boregi yaptigin sekilde bende pogaca ici hazirlarim sosislerle, cok lezzetli oluyor bu ic ile. Yufka ile denememistim, ilk firsatta yufka ile deneyecegim.Ellerine saglik. Acili ezme icin, restaurantlardaki tadi bulamadim demissin, Benim tarifi gozun kapali dene derim..Gercekten cok lezzetli..
    Sevgiler, hoscakal..

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*