Muzlu pasta

muzlu_pasta

Birkaç haftadır siteme pek vakit ayıramadım, malum yaz gelince evde fazla vakit geçirilmiyor. Neyse bu arayı güzel bir pasta ile kapatmak istedim.  Canınız pasta çektiğinde fakat evde pasta malzemeleri kalmamışsa yapabileceğiniz çok pratik bir tarif bu.  İnanılmaz lezzetli de oldu, zaten herzaman çok özendiğiniz şeylerdense öyle salla pati yaptığınız yemekler hep daha lezzetli olur 🙂

Malzemeler:

  • 1 adet beyaz pasta tabanı
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz ÅŸeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4-5 yemek kaşığı kakao
  • 1 kare paket bitter çikolata
  • 2 adet muz
  • 1 kase çikolata rendesi
  • ıslatmak için bir bardak süt + 1 tatlı kaşığı nescafe karışımı

Hazırlanışı:

  1. Un, toz şeker ve kakaoyu bir tencereye alarak güzelce karıştıralım. Sütü üzerine ilave edelim ve çırpıcı ile karıştırarak puding kıvamına gelene kadar pişirelim.
  2. Pişen muhallebiye bitter çikolatayı katalım ve eriyene kadar karıştıralım. Ilınması için bir kenara alalım.
  3. Pasta tabanının alt katını servis tabağına alalım, hazırladığımız kahveli sütün yarısı ile ıslatalım. Muhallebinin yarısını üzerine sürelim. Doğranmış muzları dizelim ve çikolata rendesinin yarısını dökelim.
  4. Diğer pasta tabanını üzerine koyalım geri kalan kahveli süt ile her tarafını ıslatalım. Kalan muhallebi ile üzerini sıvayalım ve dilediğimiz gibi süsleyelim.
  5. Soğuması için buzdolabında 2-3 saat bekletelim.

Afiyet olsun…

Yazdır

 

7 Yorum

  1. Merhaba Åževval,
    Ben 24 cm’lik hazır pasta tabanı ile yaptım sen daha büyük 26 cm’lik pasta tabanı ile de yapabilirsin cnm. Veya kendin daha büyük bir pandispanya da piÅŸirenilirsin.

    Sevgiler…

  2. tarif güzel ve görünüşü çook güzel yanlız küçük görünüyor .öyle mi? kakolu falan çook güzel yaaa canım istiyor

  3. tarifi için çok teşekkür ederim gerçekten pretikmiş doğrusu bu pastayıda deniycem çok sağol emeğine sağlık :)))))

  4. Merhaba Aylacım,
    Aslında çok yakın zamanda dondurmalı bir pasta yapmıştım ama resmini çekemeden bitti :)) o kadar güzel olmuÅŸtu yani. Mail adresine tarifi yolluyorum, en kısa zamanda siteme de ekleyeceÄŸim. Çok öpüyorum sevgiler…

  5. Merhaba Gülsenciğim,
    benim sitemi ziyaret ettiğin için çok teşekkürler.Ben artık ablan(mutfakmeleği) ve seni tanıyor gibiyim,yazdığınız her yazıyı takip ediyorum .Yaşına göre çok beceriklisin,ellerine sağlık.Tariflerinde çok değişik ,çok iştah açıcı.Öpüyorum seni canım,sevgiler.

  6. ha bu arada birşey daha aklıma geldi kolay tarifi olan bir dondurmalı pastan varsa çok ii olur

  7. hmmmm pastaya bayılırım hemde her türlüsüne görür görmez canım çekti en kısa zamanda yapmam lazım yoksa gelir gider bu pastanın resmine bakarım en iisi yapayımda öle karşısına geçipte yerim harika görünüyor sizin ağlayan pastayıda yapmıştım oda şahane birşey bununda görüntüsüne bayıldım ellerine sağlık çok şahane görünüyor ha bu arada daha çok çeşit bekliyorum ona göre kolay gelsin:)))))

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*