Biber kızartması

biber_kizartmasi

Yazın en sevdiğim aperatiflerinden biridir kızartma, hertürlüsünü severim ama en çok biberi. Şimdi diyeceksiniz ki ne var biber kızartmak da ama fark ettim ki çoğu kişi bizim yaptığımız şekilde bir sos kullanmıyor o yüzden eklemek istedim.  Ben içine bir kaç tane patates de attım. Bu şekilde yapmayanlar varsa mutlaka denemelerini tavsiye ederim.

Malzemeler:

  • 1 kg çarli veya sivri biber
  • 3 adet iri domates
  • 2-3 adet patates
  • 3-4 diÅŸ sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • kızartmak için sıvıyaÄŸ
  • tuz

Hazırlanışı:

  1. Biberleri yıkayın ve uçları ile başını kesin. Sonra uzunluklarına göre küçük küçük kesin. Patatesleri ister parmak ister benim gibi küp kesin.
  2. Biberleri bir havlu kağıt ile iyice kurulayın ve kızgın yağa atarak kızartın. Patatesleri de aynı şekilde kızartarak bir tabağa alın ve hepsini tuzlayın.
  3. Domatesleri rendeleyin ve içine salça,rendelenmiş sarımsakları biraz da tuz ekleyerek pişirin. Kaynayınca ateşi kısın ve kısık ateşte bir müddet daha pişirin.
  4. Biberleri ve sosu bir kapta iyice karışıtırın.

Afiyet olsun…

Yazdır

 

3 Yorum

  1. ben 16 yaşında fakat yemek yapmaya bayılan biriyim ve 2 senedir ben yemek yaparım misafir olsun biz olalım babam ailem çok gzl yaptığımı söylerler devamını getirdim ve bu tarifi verdiğiniz için çok tşklr bende aynen böyle yaparım fakat üstüne sarımsaklı yoğurtta dökülünce nefissss olur denemenizi tavsiye ederim

  2. valla harika görünüyor eğer yemek yapmamış olsaydım bunu yapardım ama yarın yapabilirim çok harika görünüyor çok iştah açıcı ben zaten biber kızartmasını çok severim ellerine sağlık..sevgilerle

  3. Hmmmm kızartmaaa…Harika görünüyor! Biz de aynı ÅŸekilde sos hazırlıyoruz, sonra oturup eÅŸimle silip süpürüyoruz. 🙂 Tadına doyum olmuyor. :))
    Ellerinize saÄŸlık…
    Sevgiler…
    EG

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*