Böğürtlen reçeli

bogurtlen_receli

Meyve bahçesini bulunca bol bol reçel yapmaya baÅŸladım. Hem kışa hazırlık hemde hobi gibi oldu bana. Ayrıca hormonsuz olması kendi bahçemizden olması ayrı bir keyif tabi ki. AÄŸustos ayının güzel meyvesinden siz de yapmak isterseniz tam zamanı. Pazarlarda, marketlerde yerini almıştır bile…

Malzemeler:

  • 1kg böğürtlen
  • 1kg toz ÅŸeker
  • yarım limonun suyu

Hazırlanışı:

  1. Böğürtlenleri bol su ile yıkayın ve suyunu iyice süzün. Pişireceğimiz tencereye bir kat böğürtlen bir kat şeker koyun ve bir gece bu şekilde bekletin.
  2. Ertesi gün sulandığını göreceksiniz ve bu şekilde ocağa alarak kaynatın. İstediğiniz kıvama göre pişirin, ben böğürtlende daha koyu kıvam sevdiğim için biraz fazla kaynattım. Kaynarken çıkan köpükleri bir tahta kaşıkla mutlaka alın.
  3. İstediğiniz kıvama geldiğinde limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatın. (Kıvamı ayarlamak için daha önce vişne reçelinde yazdığım gibi uygulayın.)
  4. Tencereyi ocaktan alın ve üzerini bir bezle örterek ılınmasını bekleyin.
  5. Ilık reçeli kavanozlara boşaltın ve soğuyunca kapaklarını kapatın.

Afiyet olsun…

Yazdır

 

Bir Yorum

  1. Selam canim,
    coktan beri görüsemedik, ben yokken yine harika mamalar ve resimlerle bos birakmamissin sen sayfani! Valla bravo sana, benim eskisi kadar zamanim olmuyor, olan zamanlarimida oglumla ve kizimla gecirmeyi tercik ediyorum, malum yaz sezonunda bloglar zaten bir rehavet icinde oluyor.

    Recelin icin gerekli bir kilo bögürtleni valla bende olsa tek basina yiyebilirim, bu tür orman meyvelerine bayiliyorum zaten ayri bir zaafim var onlara.

    Recelinin tadi eminim görüntüsüyle es degerdir, ellerine saglik diyorum ve fazla uzatmadan hemen gidiyorum.

    Selamlar ve kocaman öptüm

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*