- Baharat tadında - http://www.baharattadinda.com -

Tencerede patlıcan musakka

patlıcan_musakka

Patlıcanı çok sevdiğimi söylemişmiydim bilmiyorum ama cidden çok seviyorum. Karnıyarık, musakka, kızartma her türlüsünü. Annemin çok sevdiğim tenceredeki musakka tarifi bu. Piştikten sonra anında bitti. Eğer musakkayı seviyorsanız mutlaka deneyin…

Malzemeler:

Hazırlanışı:

  1. Patlıcanları yıkayıp pijamalı şekilde kabuklarını kesin. Sonra dörde bölün ve minik minik doğrayın, acısı çıkması için tuzlu suda biraz bekletin.
  2. Daha sonra iyice yıkayıp bol suda bekletin tekrar. Sıvıyağı kızdırın ve sığacak kadar patlıcanları alıp iyice kuruluma bezi ile kurutun ve kızartın. Bütün patlıcanları bu şekilde kızartın.
  3. Soğanları ve biberleri yemeklik doğrayın ve çok az sıvıyağda kavurun. Sonra kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Daha sonra domatesleri ilave edip ezilene kadar pişirin. En son salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Baharatlarını ve patlıcanları ilave edin. Bir buçuk su bardağı kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirmeye bırakın. 15 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın ve doğranmış maydanozları ilave edin.

Afiyet olsun…

Yazdır