- Baharat tadında - http://www.baharattadinda.com -

Cevizli kadayıf

cevizli_kadayif

Şerbetli tatlıları ailece çok seviyoruz, eşim özellikle kadayıfa bayılır. Malum ramazan ayında da böyle ağdalı tatlılar tercih ediliyor bende evde yapmak isteyenler için kendi tarifimi veriyorum. İnanın çok beğeneceksiniz, hem çok lezzetli hemde hafif oluyor, deneyin pişman olmayacaksınız… 

Malzemeler: (1 dikdörtgen fırın tepsisi için)

Şerbeti için:

Hazırlanışı:

  1. Kadayıfların hepsini 4 parmak boyunda kesin veya elinizle parçalayın.
  2. Margarin ve tereyağını birleştirip eritin, kadayfıların üzerine dökün ve elinizle iyice yağı kadayıflara yedirin, her bir telini mutlaka tereyağına bulanmış olması gerekir.
  3. Tepsiyi yağlayın ve kadayıfın yarısını tepsiye dökün. İlk önce elimizle iyice düzeltelim ve bastıralım, daha sonra başka bir tespinin tersi ile sıkıca bastıralım. En önemli nokta burada kadayıfları preslemekte mümkün olduğunca sıkı bastıralım.
  4. Sonra cevizleri üzerine serpelim ve geri kalan kadayıfı da cevizlerin üzerine serelim. Tekrar önce elimizle sonra bir tepsi yardımı ile iyice presleyelim.
  5. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırının en üst rafında üzeri altın rengi olana kadar pişirelim.
  6. Sonra tepsiyi fırından çıkartalım ve alt tarafınında pişmesi için bir başka tepsiyi üzerine koyup ters çevirelim.
  7. Bir kaç çay kaşığı tereyağı üzerine koyalım ve tekrar sıcak fırına verelim.
  8. Bu arada şerbeti hazırlamaya başlayalım, şeker ve suyu tencereye alalım ve yüksek ateşte pişirelim. Kaynayınca altını kısalım ve 5-10 dakika daha kaynatalım. Ocaktan almadan önce limonu sıkalım.
  9. Pişen kadayıfın fırından alalım ve 5 dakika bekletelim, sonra sıcak şerbeti her tafarına iyice dökelim ve üzerini kapatarak şerbeti çekmesini bekleyelim.
  10. Soğuyunca servis edelim.

Afiyet olsun…

Yazdır