Milföylü rulo börek (kolay kol böreği)

Canımız börek çektiÄŸinde yaptığım en pratik tariflerden biridir bu. En son boÅŸnak böreÄŸi iç harçlarında kullanılan patates ve soÄŸanlısını yaptım.  Siz isterseniz kol böreÄŸi gibi yuvarlak bir tepsiye sararak dizebilirsiniz ben görünüşü böyle hoÅŸuma gittiÄŸi için sıra sıra diziyorum…

Malzemeler: (10 adet için)

  • 20 adet kare veya 10 adet dikdörtgen milföy
  • üzeri için yumurta sarısı
  • Çörek otu

İç harcı için:

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soÄŸan
  • tuz, karabiber

Hazırlanışı:

  1. İç harcı hazırlamak için çiğ patatesi ve soğanı rendeleyin, sularını iyice sıkarak çıkartın ve tuz ile karabiberini ekleyerek karıştırın.
  2. Eğer kare milföy kullanıyorsanız iki kareyi bir ucundan birleştirin, elde ettiğimiz dikdörtgen milföyü merdane ile çok inceltmeden hemen hemen a4 kağıdı boyutunda açalım.
  3. Milföyün bir ucuna patatesli harçtan koyalım ve rulo şeklinde saralım, yağlanmış tepsiye dizelim.
  4. Tüm milföyler için aynı şeyi tekrarlayın, böreklerin üzerine yumurta sarısı sürerek çörek otu serpelim.
  5. Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında 25-30 dakika pişirelim.

Afiyet olsun…

Yazdır

 

6 Yorum

  1. Gülsenim bu ne harika bir görüntü. Milföyden börekler cok yaparim birde bunu denemeliyim. süper görünüyor. ellerine saglik canim.

  2. Harika görünüyorlar…

  3. Lüfi says:

    canim ellerine saglik ne kadar güzel görünüyorlar citir citir off..bizler kol böregi yapariz birde seninkilerden deniyelim sira sira..sizlere afiyet olsun cnm mükemmel olmus..öptmmmmm

  4. Bulutsuz gökyüzü senin olsun demiÅŸtim; ümitlerin solmasın, tükenmesin diye. Yeni yılda hiç ümitsiz kalmaman ve hayallerine kavuÅŸman dileÄŸiyle..Mutlu Yıllar…

  5. YaÅŸamın kaynağı .Sevgi ise sevgi bir tutku, tutku bir amaç, amaç bir ÅŸeyleri birileriyle paylaÅŸmaksa, paylaÅŸmak dostluk, dostluk hatırlamaksa eÄŸer hep aklımdasınız! Yeni yılda da dostluÄŸumuzun daha da pekiÅŸmesi ve ebedi olması dileÄŸimle daha nice mutlu yıllara…..

  6. Evinizden pasta,börek,çöreÄŸin eksik olmadığı,kalbinizin tatlı anılarla dolacağı,saÄŸlığınızın tam kıvamında olduÄŸu,cebinizin tıkır tıkır para kaynadığı,neÅŸenizin kulak memesi yumuÅŸaklığında olduÄŸu ,birseninmutfagi.com ‘u ziyaret etmediÄŸiniz bir gününüzün bile geçmediÄŸi bir yıl diliyorum….

    Afiyetle kalın Birsence’de kalın…

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*