Fırında kıymalı makarna

Spagetti paketinin arkasında yazan sebzeli fırın makarna tarifini uygulamak istedim fakat eÅŸim sebze yemediÄŸi için yine ona göre kombinleyerek kıymalı yaptım. Kıymalı harcı da lazanya daki gibi hazırladım. EÅŸimin favori makarnası budur zaten. Her seferinde deÄŸiÅŸik bir ÅŸey yapayım diyorum ama sonuçta yine hep bu makarna çıkıyor 🙂 Paketin üzerindeki resmi görünce bende coÅŸtum ve makarnaları tek tek ÅŸerit halinde dizmeye baÅŸladım sonra baÅŸa çıkamayacağımı anlayınca pes ettim tabi ama dilim resmi çok güzel olacaktı. Aslında aceleyle çekilmiÅŸ bu fotoÄŸrafta beni tatmin etmedi. Neyse bir sonraki seferde fotoÄŸrafı yenilenmek üzere bunu ekliyorum. Dilim resmini de koymak isterim çünkü börek edasında güzel oluyor…

Malzemeler:

  • 1 paket kalın spagetti (fırın makarna için olanlarından)
  • 250-300gr kıyma
  • 1 büyük boy kuru soÄŸan
  • 2-3 adet domates
  • 3-4 adet çarli biber
  • 4-5 dal maydanoz
  • 2-3 yemek kaşığı salça
  • 2 kase kaÅŸar rendesi
  • tuz,karabiber,sıvıyaÄŸ

Beşamel sos için:

  • 4 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2-3 yemek kaşığı tereyaÄŸ
  • tuz,karabiber

Hazırlanışı:

  1. Önce makarnayı tuzlu suda haşlamaya başlayalım.
  2. Diğer yandan sıvıyağında doğranmış soğanları ve doğranmış çarli biberleri kavuralım, sonra kıymayı ilave edelim ve kavurmaya devam edelim. Domatesleri küp küp doğrayalım ve iyice kavrulan kıymalara ekleyelim. Domatesleri ezilince salçayı, tuz ve karabiberi ekleyerek biraz daha pişirelim.
  3. Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını eritelim ve unu kokusu çıkana kadar kavuralım daha sonra bir yandan çırparak sütü ilave edelim ve pürüzsüz olması için sürekli çırparak sosu pişirelim. Tuz ve çok az karabiberi ekleyelim ve koyulaşıp kaynayana kadar pişirelim.
  4. Yağlanmış fırın kabına makarnanın yarısını yayalım, üzerine beşamel sosun yarısını her yerine gelecek şekilde dökelim. Sonra üzerine  kıymalı harcı yayalım.
  5. Kalan makarnaları da kıymanın üzerine yayalım ve artan beşamel sosu yine her yerine gelecek şekilde dökelim. En son üzerine kaşar rendesi serperek önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirelim. (İsterseniz kaşarı fırından çıkartmadan beş dakika öncede koyabilirsiniz)

Afiyet olsun…

Yazdır

 

6 Yorum

  1. Sef Ahcı says:

    Teyzeler ablalar cok saolun, bu tarıfı cok tuttum esimle birlikte deniyicez eger kötü olursa bakalım hayırlısı dua edinde iyi olsun

  2. Merhaba Aylacım,

    Merak ettiğin için çok teşekkür ederim :))) Kötü bir şey yok canım sadece bu sıralar mutfakta fazla vakit geçiremiyorum en kısa zamanda yeni tariflerler gelicem ama :=)

  3. Gülşen hanım nerelerdesiniz mrak ettim sesiniz soluğunuz çıkmıyor hasta falanmı oldunuz bizi merakta bırakmayın

  4. Canım benimmmmm, tamda öğle vakti gördüm birde severimki fırında makarnayıı. diyorumki o tepsiyi alsanda gelsen, beraber yesek 🙂 tatlılar benden söz….
    Öpüyorum……

  5. Canim,
    sana coktan beri ugrayamadim, ama gözden irak olan gönüldende irak degildi bunu tüm samimiyetimle söylüyorum:))

    Bu zaman icinde sende cikip gelmediydin bana ama bak bu nefis görünen firin makarna yemegiyle baris cubuklarini yakalim derim, ne dersin?

    Ellerine saglik diyorum, gercekten benimde en cok sevdigim lezzetlerden birisini hazirlamissin.

    Sevgilerimle

  6. Süperrr..bunu görünce karnim acikti valla :)) denicem yakinda..nefis olmus görüntüsünden belli..ellerine saglik cnmcim öpüyorum seni,muckkkkk 🙂

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*