Ä°skender kebap

Bayatlayan pideleri deÄŸerlendirmek için her ramazanda geleneksel tariflerim arasındadır Ä°skender. Genelde köfte ile yapıyorum, bu sefer hazır döner ile yaptım. Hazır dönerleri çok fazla sevmiyorum çok yapay geliyor ama Banvit’in çıkardığı kıyma döneri çok sevdim inanılmaz lezzetli. Ben kalabalık olduÄŸumuz için 3 paket ile yaptım yinede çok arttı o yüzden size 1 paketlik tarifi veriyorum.

Köfteli iskender tarifi için tıklayınız…

Malzemler: (2-3 kiÅŸilik)

  • 1 paket hazır döner
  • 1 adet orta boy bayat veya taze pide
  • 50-100 gr tereyaÄŸ
  • 1-2 yemek kaşığı salça
  • 2-3 yemek kaşığı sıvıyaÄŸ
  • 1 kase yoÄŸurt
  • tuz, karabiber

Hazırlanışı:

  1. Pideyi küp küp keselim, tavanın içinde tereyağını eritelim ve içine pideleri ekleyerek iyice karıştıralım. Yağını çekene kadar ve pideler gevrekleşene kadar çevirelim.
  2. Salçalı sosumuzu hazırlamak için sıvıyağını kızdıralım, içine salçayı, çok az tuz ile karabiber ekleyerek  kavuralım sonra 1,5 çay bardağı kadar kaynar su ilave ederek biraz pişirelim.
  3. Diğer yandan dönerleri kızgın tavaya atıp tarifine göre pişirelim.
  4. Servis tabağına pideleri alalım, salçalı sosun yarım bardak kadarını ayırıp geri kalanını üzerine,  heryerine gelecek şekilde dökelim. Yoğurdu karıştrırıp salçadan sonra pidelerin üzerini örtecek şekilde yayalım. (İsterseniz yoğurdu yanına da koyabilirsiniz) En son dönerleri de pidelerin üzerine yayalım ve kalan sosu üstüne gezdirelim.

Afiyet olsun…

Yazdır

 

4 Yorum

  1. Marketlerde satılan bazlama ile yaptım süper oldu.tavsiye ederim

  2. Merhaba Kartanesi,
    Ben denemedim ama istersen deneyebilirsin canım.
    Sevgiler

  3. pide bulamazsam baÅŸka ekmekle olur mu?

  4. simdi sahurda olsaydi yeseydiiim tühh..bende yapardim tabiki bayat pide bulunursa,cok güzel görünüyor cnm ellerine saglik sizede afiyet olsun hayirli sahurlar..öptmm muckk

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*