- Baharat tadında - http://www.baharattadinda.com -

Yoğurt tatlısı

Son tarifimden bu yana neredeyse 1 ay geçmiş. Herkesten gelen artık yeni bir tarif ekle çanları çok da haksız değilmiş 🙂 İftar sofralarından sonra ikram edilebilecek güzel bir tatlıyı paylaşmak istedim.  Şerbetli olmasına rağmen hafif olması özellikle bu yaz aylarına denk gelen iftarlar için biçilmiş kaftan. Revani ve yoğurt tatlısı gibi şerbetlilerde genelde yumurta kokusu sorunu olur ama merak etmeyin kesinlikle bu tarifte olmuyor, iç rahatlığı ile iftar davetlilerinize sunabilirsiniz.

Malzemler:

Şerbeti için:

Hazırlanışı:

  1. İlk önce şerbeti hazırlamak için su ve şekeri tencereye alalım, kaynamaya başlayınca limonun suyunu ilave edelim ve 5 dakika kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  2. Fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım.
  3. Yumurtaları çırpma kabına alalım ve mikserle köpük olana kadar çırpalım, şekeri ve vanilini de ilave ettikten sonra tekrar iyice çırpalım. Kremamsı ve köpük köpük bir kıvam alıcak sonra sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip şöyle bir çırpalım. En son elenmiş unu, kabartma tozunu ve irmiği ilave edip mikserin en düşük ayarında çırpalım.
  4. Dikdörtgen borcamı yağlayalım ve çok az şeker serpelim. Tatlı hamurunu kalıba yayalım ve ısıtılmış fırına verelim. Üzeri kızarana kadar pişirelim. (Pişerken fırın kapağını kesinlikle açmayalım ki tatlı sönmesin)
  5. Tatlıyı fırından aldıktan sonra 1-1,5 dakika bekleyelim, sonra dilediğimiz gibi dilimleyelim.
  6. Soğuk şerbeti heryerine eşit gelecek şekilde dökelim, hala kapalı ama sıcak olan fırınımıza tatlıyı koyalım ve 5 dakika şerbeti çekmesini bekleyelim. Daha sonra fırından çıkartıp soğumasını bekleyelim. Buzdolabında muhafaza edelim.
  7. Üzerine hindistancevizi serperek servis edelim.

Afiyet olsun…

Yazdır