- Baharat tadında - http://www.baharattadinda.com -

Et sote

Bugüne kadar temel yemek tariflerini eklemeyi düşünmüyordum, ama yemek yapmaya yeni başlayanlardan biraz tepki alıyorum. Pirinç pilavı, et sote, kuru köfte, temel sebze yemekleri gibi tariflere de bundan sonra yer vereceğim, sonuçta herkesin ayrı bir tarifi vardır değilmi ? Her yiğidin yoğurt yeyiyişi farklıdır :)) Temel yemeklerden ilk olarak et sote ile başlıyorum, ben dana sote de yeşil biber veye ekstra sebze koymayı sevmiyorum daha çok sade hoşlanıyorum, siz isterseniz soğanı kavurma aşamasında ilave edebilirsiniz.

Malzemeler:

Hazırlanışı:

  1. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayalım ve sıvıyağında kavuralım. (Soğaların çabuk kavrulmasını isterseniz çok az tuz ilave edebilirsiniz).
  2. Diğer yandan etleri her nekadar kasaplar yıkamadan kullanın dese de ben 3 kere yıkıyorum.İyice süzüyoruz ve kavrulan soğana ilave edip orta ateşte etleri de suyunu salıp hafif çekene kadar kavuruyoruz.
  3. Domatesleri rendeleyelim ve salça ile birlikte tencereye ilave edelim. (Domatesleri rendeleyerek kullanırsanız bazı yemeklere ekstra su katmanız gerekmiyor ve daha lezzetli oluyor yemek)
  4. En son tuz ve karabiberi ekleyerek karıştıralım. Sonra düdüklü tenceresinde pişirelim. Buhar seviyesi gereken noktaya geldiğinde tencerenin altını kısıp 10 dakika daha pişirelim. (Et yemeklerine tuzu en son koyarsak daha çabuk pişmesini sağlarız.)
  5. Düdüklü tencere kullanmayacaksanız etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
  6. İsteğe göre kekik ilave ederek pirinç pilavı ile servis edelim.

Afiyet olsun…

Yazdır