Çikolatalı Mousse Pasta

Uzun zamandır aklımda Mousse’lu pasta yapmak vardı. Yabancı sitelerde aradım ama tam istediÄŸim gibi bir tarif bulamadım, vazgeçtim. Geçenlerde de canım feci halde Schoko mousse çekince sade olarak deÄŸil de pasta olarak yemek istedim. Sonra kafamda resimde ki gibi bir pasta canlandı, hem mousse yapmakla da uÄŸraÅŸmadan pratik olsun derken ortaya bu muhteÅŸem Chocolate mousse Cake çıktı.  MuhteÅŸem oldu, benim gibi yoÄŸun çikolata sevenler için biçilmiÅŸ kaftan. Küçüklüğümden beri pudingden ziyade Mousse canavarıyım ben. Dr.Oetker’in nihayet Türkiye ye hazır mousse getirmesine en ama en çok sevinenlerdenimdir herhalde 🙂  Pandispanyayı piÅŸirmekle uÄŸraÅŸmak istemezseniz hazır da kullanabilirsiniz ama bu muhteÅŸem pandispanya tadını hiçbirzaman alamaz ve mahrum kalırsınız ona göre tembellik yapmayın 🙂

Malzemeler:

Pandispanya için:

  • 4 adet oda sıcaklığında yumurta
  • yarım su bardağı un
  • yarım su bardağı toz ÅŸeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • yarım yemek kaşığı kabartma tozu
  • 100ml sıvı krema
  • 1 paket vanilin
  • 100gr bitter çikolata

Üzeri için:

  • 2 paket Dr.Oetker Çikolatalı Mousse
  • Paketteki tarifine göre süt (sanırım paket başı 2,5 su bardağı)
  • süslemek için çikolata

Hazırlanışı:

  1. Bitter çikolataları benmari usulü eritin. Un, kakao ve kabartma tozunu birleştirip bir kaba eleyin.
  2. Yumurta, toz şeker ve vanilini mikserle en yüksek devirinde iyice köpürüp krema kıvama gelene kadar çırpın. Sıvı krema ve çikolatayı ilave edip tekrar çırpın.
  3. En son unlu karışımı azar azar yumurtalı karışıma ilave edip her ekleyişte çırpın. Yumurtaların sönmemesi için aşırı çırpmayın ama.
  4. Yağlanmış 26cm lik kelepçeli kek kalıbına hamuru dökün ve turbosuz 180 derecede önceden ısınmış fırında 40-45 dakika pişirin.
  5. Pişerken fırın kapağını açmayalım ki pandispanyamız güzel kabarsın. Piştikten sonra kürdan ile keki test edin eğer hala sıvıysa tekrar pişirin.
  6. Pandispanyayı kalıptan çıkartmadan soğumaya bırakalım.
  7. Mousse’ları hazırlamak için pandispanyanın soÄŸumasını bekleyelim, mousse bekledikçe katılaÅŸtığı için pasta da kullanmadan hemen önce hazırlamalıyız.
  8. Kekimiz soÄŸuduysa mousse’ları tarifine göre hazırlayıp kalıptaki pandispanyanın üzerine boÅŸaltalım.  Ãœzerininin düzleÅŸmesi için tezgahta bir kaç kez saÄŸa sola sallayalım kalıbı ve buzdolabına soÄŸuması için koyalım.
  9. En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra pastayı kalıptan çıkartalım,çıkartmadan önce bir bıçak ile kenarından geçin böylece daha rahat çıkacaktır.
  10. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis ediniz.

Afiyet olsun…

Yazdır

 

19 Yorum

  1. Merhaba tarifiniz icirin coooook tesekur ederim supper oldu herkese tafsiye edrim 🙂

  2. İçimdeki çocuk, bu pasta tarifinizle yeniden çok mutlu oldu…
    Ellerinize sağlık !
    İzninizle yayınlıyorum ve çok teşekkür ediyorum.

  3. Merhaba Elif Hn,
    Pastayı begenmenize çok sevindim :)) Böyle cümleler okuyunca ben daha da mutlu oluyorum inanın. Ama farkındayım bu sıralar biraz ihmal ettim sitemi en yakın zamanda guncelleyecegim.Sevgiler

  4. Gülşen Hanım,
    Nihayet bu haftasonu pastanızı yapma fırsatım oldu. Bazı aksilikler nedeniyle ufak tefek değişiklikler yapmak zorunda kalsam da, tarif o kadar iyi ki, ortaya muhteşem birşey çıktı. Tabi ki tam bir çikolata tutkunu olan eşim pastaya bayıldı bayıldı!
    Bu arada pastayı kayınvalidemin kardeşlerini kabul gününde yaptım, topladığım artı puanları sizin hesabınıza yazıyorum. 🙂
    Sevgiler…
    EG

  5. Merhaba Ece,
    EÄŸer eÅŸiniz Çikolata tutkunuysa bu pastayı emin olun ki çok beÄŸenecek çünkü tam bir çikolata bombası diyebilirim 🙂 Sizin dediÄŸiniz gibi Mousse’u koymadan evvel de istediÄŸiniz her ürünü koymanız tabi ki mümkün. Ama bana sorarsanız fıstıkları pandispanyasına eklerseniz çok daha güzel olacaktır. Hatta bir ara viÅŸne ile de deneyebilirsiniz 😉

    Sevgiler…

  6. Elif Ece says:

    Gülşen Hanım merhaba,
    Ben sizi sessiz sessiz takip ediyorum. Aslında uzun zamandır hiç göz atamamıştım sitenize ama bu pasta tam benim derdime çare olacak nitelikte…EÅŸime yaÅŸgününde pasta yapmak istiyorum. Charlotte pasta yapmayı düşündüm ama kendisi tam bir çikolata tutkunu! Bu pastaya bayılacak eminim. Sadece ÅŸunu sormak istiyorum: Acaba pandispanya ile mousse arasına fıstık serpsem herhangi bir sorun olur mu? Ä°lla çikolatalı fıstıklı pasta isterim dedi kendisi… 🙂
    Ellerinize saÄŸlık….
    EG

  7. Merhaba AyÅŸe,
    BildiÄŸim kadarıyla Dr.Oetker’in türkiyede satılan hiçbir ürünün de domuz yağı veya domuz’dan elde edilen hiçbir mahsül bulunmuyor. İçindeki jelatin sığır jelatinidir. Ama eÄŸer yine de içinize sinmeyecekse size mousse’u kendinizin yapabileceÄŸiniz Cenk bey’in tarifini veriyorum. Sevgiler…

    ÇİKOLATALI MOUSSE (MUS) TARİFİ

    Malzemeler – 6 kiÅŸilik

    ?240 gram bittersweet (%70 kakao) çikolata, ince doğranmış
    ?1/3 su bardağı (80 ml) tam yağlı süt
    ?3 çorba kaşığı şeker
    ?1/8 çay kaşığı tuz
    ?2 yumurta sarısı
    ?4 yumurta beyazı
    ?200 ml krema, soÄŸuk

    Yapılışı

    1.Daha sonradan süt kremasını çırpmakta kullanacağınız orta boy bir karıştırma kabını ve bir tel çırpıcıyı soğumak üzere buzluğa koyun. Bunları soğutmak kremayı daha kolay çırpmanıza, çırpıldığında yağ parçalarının birbirine daha sıkı tutunmasına ve dolayısıyla daha başarılı bir krema elde etmenizde yardımcı olur.
    2.Çikolatayı benmari usulü eritin, eridikten sonra benmariden alıp bir kenarda bekletin.
    3.Yumurta sarılarını orta boy bir karıştırma kabında çatalla hafifçe çırpın ve bir kenara ayırın.
    4.Ufak boy bir tencerede süte şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırın ve kaynama noktasına getirip ateşten alın.
    5.Kaynamış sütü yumurta sarılarının üzerine damla damla dökerek bir tel çırpıcı yardımıyla çırpmaya başlayın. Sütü başlangıçta azar azar eklemeniz gerekiyor, aksi taktirde yumurta sarıları çok çabuk pişip katılaşır. Kaynamış sütün yarısı bu şekilde azar azar eklendiğinizde yumurta sarıları da yeterince ısınmış olacaktır; sütün geri kalanını bir seferde dökebilirsiniz.
    6.Sütlü karışımı erimiş olan çikolataya ekleyip biraraya gelene kadar karıştırın.
    7.Ayrı bir karıştırma kabına yumurta beyazlarını koyun, benmariye oturtun ve dokunduğunuzda vücut sıcaklığından biraz daha sıcak olana kadar aralıksız çırpın.
    8.İyice ısındığına emin olduktan sonra benmariden alıp tuzu ekleyin ve tel çırpıcıyı kaldırdığınızda ucundaki yumurta beyazı havada kalacak şekilde kıvam alana kadar çırpın.
    9.Yumurta beyazlarının üçte birini çikolatalı karışıma ekleyip yedirin. Geri kalan kısmını da ekleyip, bu sefer çok fazla havasını kaçırmamaya dikkat ederek daha hafif hareketlerle yedirin.
    10.Buzlukta soğuyan karıştırma kabına kremayı döküp ters çevirdiğinizde akmayacak sertliğe gelene kadar çırpın. Çikolatalı karışıma ekleyip, tekrar söndürmemeye özen göstererek karıştırın.
    11.6 adet 80 ml hacmindeki kaplara pay edip en az 2 saat buzdolabında soğumaya bırakın.
    12.Tazeliğini 3-4 gün koruyacaktır ama bekledikçe koyulaşacağı için aynı gün içinde servis etmenizi öneririm.

  8. Siteniz,bütün tarifleriniz çok güzel emeÄŸinize saÄŸlık..Pasta muhteÅŸem görünüyor denemeye deÄŸer.Ama dr.oetker mousse’nin içinde jelatin var.O yüzden deneyemeyeceÄŸim maalesef.Hangi hayvandan elde edilidÄŸi belirtilmemiÅŸ,meçhul.BaÅŸka markanın da yok sanırım.

  9. Gülşenciğim mousse lu pastayı iki gün önce yaptım. Sonuç: Mükemmel! O pandispanya nedir öyle, böylesini hiç yememiştim. Mousse ağır gelebileceği için ben bir paket kullandım ve o şekilde de çok hoş oldu. Bloğa koymak için sabırsızlanıyorum. Ellerine sağlık.

  10. denicem valla inş güzel olur 🙂

  11. Bugün yapacağım. Cuma günü sonucu yazarım.

    Sevgiler

  12. Merhaba Göçebe,
    Dediğiniz sekilde de çok güzel olur ancak mascarponeli karışımı mousse donduktan sonra ilave ederseniz iki katman birbirine karışmamış olur. Birde biskuvili taban ince olacagi icin daha küçük bir kek kalıbı veya 26 cmlik kalıp icin 3 paket mousse kullanırsanız pasta kalınlığı daha uygun olur. Sonucu bana da bildirirseniz çok sevinirim 🙂
    Sevgiler…

  13. Merhaba,
    Ellerinize sağlık pasta çok güzel görünüyor.

    Size bir şey sormak istiyorum. Sizce pandispanya yerine bisküvilerden bir taban hazırlasak nasıl olur? Bir de çikolatalı mousse un üzerine mascarpone ile beyaz bir krema hazırlayıp döksek nasıl olur? Yani bu şekilde üç katlı bir pasta yapmak mümkün müdür? Yoksa çikolatalı mousse aradan akıp gider mi?

  14. Merhaba Gülşah,
    Kekin kalınlığı resimdeki gibi oluyor, bu tarifte zaten öyle kalın bir kek kullanılmıyor. Ama daha kalın istersen tercihine göre ozaman 24 cm lik bir kalıpta kullanabilirsin. Un miktarı kekin kıvamı için yeterli oluyor canım. Sevgiler…

  15. gülşah says:

    yarım su bardağı unla kek çok az kabarmazmı 26 cmde?

  16. AyÅŸen says:

    yine döktürmüşsün valla ellerine sağlık şekerim.Valla her sabah bilgisayarı açınca bakalım gülşen neler yapmış diye giriyorum yine aynı
    daha fazla şeyler gir lütfen mesela arap köftesi tarifini bekliyorum

  17. offf çok güzel olmuş tam benlik..
    Ellerinize sağlık..
    Sevgiler..

  18. kayda alınmıştır denenecektir mutlaka : )

  19. Merhaba..cok guzel gorunuyor gercekten ama burda malzeme bulmakta gucluk cekiyoruz.yani turk malzemelerinin hepsinden bulamayabiliyoruz.ama bulursam soz hemen yapicam.

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*