Katmer Poğaça

Bu muhteşem poğaçalarda çok uzun zamandır gözüm vardı ama ancak yapabildim. Keşke daha önce yapsaydım da bu lezzetten mahrum kalmasaydım dedim kendime. İnanılmaz bir şey kruvasan gibi, ben içini sucuklu kaşarlı yaptım, bir daha ki sefere nutella ile yapmayı düşünüyorum. Sade olarak pişirip kahvaltı da dilediğiniz reçelleri sürerek de yiyebileceğiniz harika bir poğaça bu.

Malzemeler: (12 adet poğaça için)

  • 1 adet yumurta (akı hamura sarısı üzerine sürmek için kullanılacak)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvıyaÄŸ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı toz ÅŸeker
  • 1 yemek kaşığı instant maya (Ben hamurun iki katını yaptım ve 1 paket kullandım)
  • alabildiÄŸince un
  • hamur aralarına sürmek için tereyağı 100gr civarı (oda sıcaklığında)
  • iç malzemesi (peynir, kaÅŸar, sucuk, sosis,nutella)

Hazırlanışı:

  1. Ilık sütü yoğurma kabına alalım, üzerine sıvıyağı, yumurta akı, tuz ve toz şekeri ekleyerek iyice karıştıralım.
  2. Daha sonra mayayı ilave edelim ve unu azar azar ekleyerek ele yapışmayacak yumuşak kıvamda bir hamur yoğuralım.
  3. Mayalanmasını beklemeden hamuru 8 eşit parçaya bölelim, bir parçayı merdane veya oklava ile yemek tabağı büyüklüğünde açalım. Açtığımız hamurun üzerine ince bir tabaka tereyağı sürelim. Aynı işlemi geri kalan hamurlara uygulayıp tüm açılmış hamurları üst üste dizelim. En üstte kalacak parçaya tereyağı sürmeyelim.
  4. Açtığımız hamurları çok fazla ezmeden yuvarlak baklava tepsisi boyutunda (60-70cm) açalım. Açılan yufkayı 12 eşit parçaya keselim.
  5. Her parçanın kalın ucuna iç malzemesini koyduktan sonra kenarını kıvırıp sigara böreği gibi saralım. Poğaçaları yağlı kağıt serilip tepsiye dizdikten sonra yarım saat mayalandıralım.
  6. Mayalanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun…

Yazdır

 

5 Yorum

  1. merhaba gulsen hanim, tarifinizi denedim cok güzel oldu ellerinize saglik

  2. Merhaba Nesli,

    Güzel sözlerin için çok teşekkürederim canım. Günlük tempo yoğun olunca biraz ihmal ediyorum maalesef ama tamam bundan sonra daha sık eklemye çalışıcam. 🙂 Hatta şimdi muhteşem bir pasta eklemeyi düşünüyorum, Tiramisu yerine bir de bu pastayı dene bakalım kaç kere yapacaksın, çok beğeneceğine eminim. :))
    Sevgiler..

  3. daha oncede yorum gondermeye calistim ama olmadi.tariflerinizi cok begeniyorum.ornegin tiramisu tarifiniz kac kkere yaptim hatirlamiyorum artik.herkes tarif istiyor. cunku her tiramisu boyle guzel olmuyor.denenecek listesindede muffin leriniz var.cok merak ediyorum.en kisa zamanda yapicam ins. daha sik tarif bekliyoruz sizden.lutfennn…

  4. çok seviyorum ben bu poğaçayı ,ellerine sağlık

  5. hmmmm… kokusu burnuma geldi mis gibi kostum geldim… bayilirim bende katmer pogacaya… ellerine saglik gülsencim. öptüm

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*