- Baharat tadında - http://www.baharattadinda.com -

Semizotu Salatası

Yeni bir şeyler eklemeyeli 2,5 ay olmuş, bu zaman içine çok ama çok şey ziplenmiş olarak sığdı 🙂 İş, güç, düğün, havuz sezonu derken mutfakta açıkcası çok fazla vakit geçiremedim. Zaten bu havalarda da hep aperatif ve hafif şeyler yemek istiyor insan. Bende dönüşüm yaz aylarına uygun bir salata ile olsun istedim.  Çok sık yapmadığım bir salata aslında,  hiç sebze yemeyen eşim bir iki çatal derken bayağı bayağı yemeye başladı. Kalp krizi riskine karşı büyük bir koruyucu ve balıktan alınan vitaminleri verdiği için ve özellikle eşim de yediği için bundan sonra sık sık yapacağım. Bu arada cevizli, ekmekli ve başka sebzeler ile de yaptığım bir semizotu salatam var onu da yakında paylaşacağım.

Malzemeler:

Hazırlanışı:

  1. Semizotunun yapraklarını ayıkladıktan sonra 3 kere suyun değiştirerek yıkayın. Daha sonra sirkeli suda biraz bekletin. Sonra tekrar duruladıktan sonra salata kurutucusu ile yada süzgeçte suyunu süzülmesini bekleyin.
  2. Büyük bir karıştırma kabına yoğurt ile sarımsakları rendeleyip karıştırın, tuz ve karabiberi ekleyin. Sonra blender ile çok az çırpın.
  3. Bu karışımın üzerine semizotlarını ekleyip iyice karıştırın. Servis tabağına aldıktan sonra zeytinyağını üzerine gezdirin ve pul biber serpin.

Afiyet olsun…

Yazdır