Karamelli popcorn

Haftanın iki üç gecesi eşimle mutlaka film izleriz. Sinema ve popcorn ayrılmaz ikilisi evde de geçerli oluyor tabi ki. Klasik popcorndan ziyade biz tatlısını daha çok seviyoruz.  Geçen gün facebookdan arkadaşıma tarifi verirken bunu bloguma da koymalıyım diye düşündüm. Karamelli dışında çikolatalı da yapıyorum onu da en kısa zamanda yayınlarım. Karamelli tarifi ise iki şekilde yapıyorum ben size aşağıda daha pratik ve çabuk olan yöntemin malzeme ve tarifini vereceğim. Diğer yöntem ise basit şekilde anlatmak gerekirse mısırları çok az sıvıyağ ile patlattıktan sonra daha önce hazırladığımız karamel sos (şeker ve kremayla hazırlanmış) ile geniş bir kapta iyice harmanlıyoruz ve yağlı kağıt serili bir tepside kurutuyoruz. Bu arada rejim durumlarından dolayı ben şekeri daha az koydum normalde mısırlar daha çok karamele bulanmış oluyorlar fotoğrafa bakıp aldanmayın yani 🙂

Malzemeler: ( bize göre 2 kişilik 🙂  ) 

  • 1 çay bardağı cin mısır
  • 1 çay bardağı toz ÅŸeker
  • yarım çay bardağı sıvıyaÄŸ

Hazırlanışı:

  1. Tencereye sıvıyağını koyalım ve altını yakalım, daha sonra şekeri ilave ederek şeker eriyene kadar karıştıralım.
  2. İyice karamelize olan şekere mısırları dökelim, tahta bir kaşıkla mısırları çok çabuk bir şekilde karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım.
  3. Patlama sesi çok azalmaya başlayınca hemen altını kapatalım. Bu aşamada altını çok geç kapatırsanız mısırların dibi tutmaya başlar ve kömürleşirler.
  4. Ayrıca dikkat etmeniz gereken şey şeker ve yağ çok kızgın olduğu için mısırların hemen patlamaya başlaması, yani mısırları ilave ettikten sonra bir elinizle kapağı tencereye doğru tutarak mısırları karıştırın.

Afiyet olsun…

Yazdır

 

5 Yorum

  1. yağ koymadan mısırları patlatmak üzere kaba koyun ilk mısır patladığında toz şekeri üzerine dökün.tüm mısırlar patlayana kadar hepsi karamelize oluyor.deneyin.

  2. Ya sorma canım cidden cok vaktimizi almaya başladı. Yemekler pişiyor ama resmini çek, yayınla İnan zor geliyor :))

  3. nefissss… kimmis bakalim bu facebook´dan tarifi verdigin arkadas… Ah be Gülsenim, bu facebook bizi bloglarimizdan ayirdi farkindamisin??

  4. Merhaba Meral,
    İlginize cok teşekkür ederim. En kısa zamanda yeni tarifler ekleyeceğim 🙂
    Sevgiler…

  5. slm özlettiniz kendinizi.bu sefer ltf sözünüzü tuttun ve güzel tariflerinizi bekliyoruz uzun zamandir.byy

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*