- Baharat tadında - http://www.baharattadinda.com -

Sosyete Mantısı

Çok çok uzun bir aradan sonra sizlere güzel bir tarifle göz kırpıyorum 🙂 Bu muhteşem lezzetin adını neden sosyete mantısı koymuşlar bunu bende çok merak ediyorum, aklıma komik şeyler geliyor….  Neyse yapması olukça kolay ama inanılmaz lezzetli bir tarif.  Çoğu tariflerde fırında pişiriliyor ama ben kızartılmış olarak tercih ediyorum ve kesinlikle çok daha lezzetli oluyor.

Malzemeler: (40 adet için)

Üzeri için:

Hazırlanışı:

  1. Öncelikle iç harcı için soğanları rendeleyelim, kıyma, doğranmış maydanoz, tuz ve karabiberini ilave ettikten sonra tüm malzemeler özdeşleşene kadar  iyice yoğuralım.
  2. Yufkaları tezgaha serelim ve 4’e bölelim.  Yufkanın kalın tarafına iç harcımızı yayalım ve ucuna doğru rulo yaparak gül böreği gibi saralım. Ucu açılıyorsa böreğin ucunu kürdan ile tutturabilirsiniz.
  3. Mantıları kızartmaya başlamadan evvel sarımsakları ince rende tarafında rendeleyelim ve yoğurtla karıştırarak sosumuzu hazırlayalım.
  4. Geniş bir tava veya tencerede bol kızgın yağda altın sarısı olana kadar mantılarımızı kızartalım.
  5. Kızaran mantıları servis tabağına alalım ve üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim.
  6. Tereyağı ve sıvıyağını kırmızı biber, arzuya göre pul biber ve nane ile kızartarak mantıların üzerine gezdirerek servis edelim.

Afiyet olsun…

Yazdır