Çilekli tart

Bu tarta kimsenin hayır diyebileceÄŸine inanmıyorum. Görünüşü bile insanın iÅŸtahını kabartıyor. Çilek mevsimi yavaÅŸ yavaÅŸ gelmek üzereyken böyle bir tarif iyi olur diye düşündüm. Evde en sevilen meyve olunca da anında tartın yarısı bitti. Siz isterseniz baÅŸka bir meyve veya karışık meyvelerle de yapabilirsiniz…

Malzemeler

  • 4 türk kahvesi fincanın un
  • 2 türk kahvesi fincanı pudra ÅŸekeri
  • 1 türk kahvesi fincanı süt
  • 1 türk kahvesi fincanı sıvı yaÄŸ
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket dr.Oetker creme ole veya dolgu kreması
  • 2 su bardağı soÄŸuksüt
  • 1 paket kırmızı tart jöle+2 yemek kaşığı tozÅŸeker+2,5 çay bardağı su
  • yaklaşık yarım kilo çilek

Hazırlanışı

  1. Yumurta, pudra şekeri ve vanilini köpükleşene kadar çırpalım içine süt ve sıvıyağı ekleyelim, çırpalım.
  2. En son kabartma tozu ve unu ilave ederek güzelce çırpalım. Karşım kek hamuru kıvamında olmalı, eğer sıvı kaldıysa 1 fincan un ilave edebilirsiniz.
  3. Hamuru yağlanmış ve unlanmış 28 cm çapındaki tart kalıbına dökelim ve önceden hafif 175 dereceli ısınmış fırında 25-30 dakika pişirelim.
  4. Tart piÅŸerken creme ole’yi 2 bardak sütümüzle hazırlayalım ve buzdolabına kaldıralım. Çilekleri dilimleyelim.
  5. PiÅŸen tartı kalıbından çıkartmadan soÄŸutalım. Daha sonra servis tabağına alalım ve üzerine creme ole’yi yayalım.
  6. Kremanın üzerine çilekleri dilediğimiz gibi dizelim, tart jöleyi tarifine göre hazırlayalım ve sıcakken tartın ortasından başlayarak heryerine gelecek şekilde yayalım. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis edelim.

Afiyet olsun…

cilekli_tart

Yazdır

 

9 Yorum

  1. fatoÅŸ says:

    denedim süper oldu harika

  2. Merhaba Nil,
    Verdiğim tarifteki tart hamuru yumuşak olanlardan, tart kalıplarının ortasında oyukluk olduğu için kremasını koyduğumuz zaman akma olmuyor. Borcam ile yaparsanız o oyukluk olmayacak büyük bir ihtimalle ve pandispanya şeklinde yani kek gibi bir şey olacaktır. Eğer kıtır hamurlu bir tart tabanı olsaydı borcamı kullanmanız mümkün olurdu çünkü hamuru kalıba yaydıktan sonra üzerine yağlı kağıt serip kuru nohut, fasülye vs. koyarak şişmesini önleyebiliyoprsunuz. Ancak yine de yapmak isterseniz borcamda pişirdikten sonra kekin ortasını bir kaşık yardımıyla muntazam bir şekilde oyabilirsiniz. Kremayı da çok rahatlıkla ekleyebilirsiniz. Mutfakta çareler tükenmez 🙂 Artan parçaları da buzluğa atıp puding veya supangle de kullanabilirsiniz.

    Sevgiler…

  3. peki tart kabında mı sadece oluyorr yuvarlak bi borcamda da yapabilirmyiz

  4. Merhaba Esin,
    Tart jöle mutlaka sıcak olarak kullanılır, soğuduğunda zaten katılaştığı için kütle halinde kalıyor. Tartınızın büyüklüğünü bilmiyorum ama bir kepçe yerine kaşık kaşık ilave etseydiniz kenarlarından taşmazdı. Ortasından başlayarak bir kaşık ile azar azar döküyor ve kaşık ile yayıyorsunuz. Jölenin hepsini kullanmak zorunda değilsiniz, yeteri kadar sadece. Jöle kullanmazsanız tartın üzerindeki meyveler pörsür ve kararır bunu da göz önünde bulundurun derim.

    Sevgiler…

  5. Tart jöle faciyası yaşadım. O ana kadar tartım da kremam da harikaydı.
    iyice eritip, sıcakken dökün yazıyor tarifinde. Aynen yaptım tam bir kepçe döktüm ki heryana akan jöle kıtır tartımı mahfetti.Bir daha jöle ksinlikle koymadan yapıcam.

  6. Valla ben böyle harika bir tarta asla hayir diyemem. Nefiissss, ellerine saglik canim.

  7. Gülsencim bu muhtesem olmus. Cilekleri bu sekil hic dizmemistim. Cok güzel bir fikir. Ellerine saglik canim. Sevgiler… öpüyorum

  8. Boyle bir lezzete kim hayir diyebilirki:))muthis gorunuyor birde rejimdeysen hic sormayinn…
    ellerine saglik canim.

    SEVGÄ°LER.

  9. AyÅŸen says:

    Gülşen bu akşam malzemeleri almaya gidecem haftasonu canlarıma yapacağım yine döktürmüşsün.Ellerine sağlık çilekleri ortadan ikiye kesmişsin galiba
    eşine selamlar çok öptümmmm

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*