Erikli turta

erikli_turta

Buzdolabında kalan küçük erikleri değerlendirmek için yaptığım turta. Zaten turtaları çok severim ama erikli olanına bayılıyorum çünkü içinde hafif bir  mayhoşluk oluyor. Ben küçük bir kalıpta yapacağım için malzemelerin yarısını kullandım. Yuvarlak borcamın büyük olanı için aşağıdaki ölçü tam gelecektir.

Malzemeler:

  •  3 su bardağı un
  • 250gr margarin (oda ısısında)
  •  2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz ÅŸeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Ãœzeri için bir yumurta sarısı
  • eriklerin üzerine serpmek için 1-2 kaşık tozÅŸeker
  • 10-15 adet mürdüm eriÄŸi (baÅŸka bir erikle denemedim hiç)  

Hazırlanışı:

  1. Margarin, toz ÅŸeker, yumurta, un ve kabartma tozu ile sert bir hamur yoÄŸurun ve 10-15 dakika dinlendirin.
  2. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parça ayırıp gerisini kalıbın zeminine döşeyin. Üzerine yarıya veya dörde bölüp çekirdeklerini çıkarttığımız erikleri dizin. Eriklerin üzerine toz şekeri serpin.
  3. Geri kalan hamuru rulo yapın ve kalıbın kenarlarına koyun. (Ben örgü şekli verip koymuştum ama kabarınca eser kalmamış örgüden:) )  Kenar hamurunun üzerine yumurta sarısını sürün.
  4. Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 30 dakika pişirin.

 Afiyet olsun?

Yazdır

 

4 Yorum

  1. Merhaba Nilda,
    Kullanabilirsiniz, bir sorun olmaz.
    Sevgiler

  2. Merhaba! Tarifleriniz harika.. Ellerinize sağlık. Size bir sorum olucaktı. Hamur işlerinde bir çok tarifte margarin kullanmıssınız. Margarin yerine ben tereyağ kullansam bu tarifleri ne yönde etkiler?

  3. Gündüzü bereket, gecesi rahmet, sabahı mağfiret olan bir güne kavuştuk.Kavuşturana hamd,yaşayabilene selam olsun.Kandiliniz mübarek olsun.

  4. Kadir Gecesi değer gecesidir, Allah tarafından değerli kılınmış bir gecedir. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Bu gece bir ömürden daha hayırlıdır. Ellerin açıldığı, gözlerin dualarla yaşardığı, kalplerin okşandığı Kadir Gecesinde bütün insanların günahlardan uzaklaşıp tövbelerinin kabul edilmesini niyaz ederiz. Allah tüm inananları iman yolundan ayırmasın

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*