Cevizli kadayıf

cevizli_kadayif

Åžerbetli tatlıları ailece çok seviyoruz, eÅŸim özellikle kadayıfa bayılır. Malum ramazan ayında da böyle aÄŸdalı tatlılar tercih ediliyor bende evde yapmak isteyenler için kendi tarifimi veriyorum. Ä°nanın çok beÄŸeneceksiniz, hem çok lezzetli hemde hafif oluyor, deneyin piÅŸman olmayacaksınız… 

Malzemeler: (1 dikdörtgen fırın tepsisi için)

  • 1kg tel kadayıf
  • 400-500gr kırılmış ceviz içi
  • 150gr tereyağı
  • 150gr margarin

Şerbeti için:

  • 7 su bardağı toz ÅŸeker
  • 6 su bardağı su
  • yarım limonun suyu

Hazırlanışı:

  1. Kadayıfların hepsini 4 parmak boyunda kesin veya elinizle parçalayın.
  2. Margarin ve tereyağını birleştirip eritin, kadayfıların üzerine dökün ve elinizle iyice yağı kadayıflara yedirin, her bir telini mutlaka tereyağına bulanmış olması gerekir.
  3. Tepsiyi yağlayın ve kadayıfın yarısını tepsiye dökün. İlk önce elimizle iyice düzeltelim ve bastıralım, daha sonra başka bir tespinin tersi ile sıkıca bastıralım. En önemli nokta burada kadayıfları preslemekte mümkün olduğunca sıkı bastıralım.
  4. Sonra cevizleri üzerine serpelim ve geri kalan kadayıfı da cevizlerin üzerine serelim. Tekrar önce elimizle sonra bir tepsi yardımı ile iyice presleyelim.
  5. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırının en üst rafında üzeri altın rengi olana kadar pişirelim.
  6. Sonra tepsiyi fırından çıkartalım ve alt tarafınında pişmesi için bir başka tepsiyi üzerine koyup ters çevirelim.
  7. Bir kaç çay kaşığı tereyağı üzerine koyalım ve tekrar sıcak fırına verelim.
  8. Bu arada şerbeti hazırlamaya başlayalım, şeker ve suyu tencereye alalım ve yüksek ateşte pişirelim. Kaynayınca altını kısalım ve 5-10 dakika daha kaynatalım. Ocaktan almadan önce limonu sıkalım.
  9. Pişen kadayıfın fırından alalım ve 5 dakika bekletelim, sonra sıcak şerbeti her tafarına iyice dökelim ve üzerini kapatarak şerbeti çekmesini bekleyelim.
  10. SoÄŸuyunca servis edelim.

Afiyet olsun…

Yazdır

 

4 Yorum

  1. HARİKA GÖRÜNÜYOR

  2. Ellerine saÄŸlık yine süper ÅŸeyler yapmışsın…
    artık gelsende bizde bu güzelliklerden faydalansak diyorum..
    :o)

  3. Selam Aylincim,
    Mutlaka yapmanı tavsiye ediyorum canım çok beğeneceksin. Evet tabii ki çiğ kadayıfdan yapılıyor canım benim 🙂 öptüm sevgiler

  4. ay ben bayıldım bu tarife çok severim şerbetli tatlıları bulduğum zaman hiç kaçırmam hemen mideye doğrusu yalnız birşey sorucam çiğ kadayıftanmı yapılıyor bu tatlı ellerine sağlık çok harika görünüyor şapırt!!!!:))))

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*