Güllaç

Güllaç ramazan ayının klasiğidir bence, ilk defa yaptım ve sonucundan çok memnun kaldım. Hafif olması nedeniyle iftardan sonra yenilebilecek güzel bir tatlı.

Malzemeler

  • 2,5 litre süt
  • 750gr toz ÅŸeker
  • 400gr güllaç (1 paket)
  • süslemek için ceviz,fıstık,nar, kiraz vs.
  • isteÄŸe göre 1-2 kaşık gülsuyu

Hazırlanışı

  1. Sütün içine şekeri koyarak kaynatmaya bırakalım. Kaynayınca ateşten alalım ve ılınmasını bekleyelim.Dikkat edilmesi gereken nokta sütün ne çok sıcak olması ne de çok soğuk. Aksi takdirde güllaç yaprakları ya sıcaktan eriyecek ya da soğuk olmasından sütü emmeyecek. (Gül suyu kullanacaksanız ılık sütün içine dökün.)
  2. İki şekilde güllacı yapabilirsiniz. birinci yöntem tepsiye yaprağı serip üzerine bir kepçe süt gezdirmek, ikinci yöntem bir tepsiye sütü döküp yufkaları içine daldırıp yumuşatarak servis tepsisine dizmek.Yalnız ikinci yöntemde dikkatli olmanız gerekir çünkü yufkaları sütten çıkartıktan sonra yırtılabilir.
  3. Bu şekilde tüm yufkalara bitene kadar servis tepsisine dizin, isteğe göre aralarına fıstık veya ceviz içi serpin. Çok fazla serperseniz güllacınız biraz koyu görünebilir, o yüzden ben en alt katına ve üstüne serptim.
  4. Güllacı İstediğiniz kalınlıkta yapabilirsiniz. Ben küçük tepsi kullandığım için yufkaları parçalayarak kullandım.Yufkalar bitince kalan sütü üzerine dökün.
  5. Dilediğiniz gibi süsleyin ve buzdolabında en az 2 saat sütünü çekmesini bekleyelim.

Afiyet olsun…

gullac

Yazdır

 

6 Yorum

  1. merhaba benim maviş gözlü güzel kızım süt tatlıları tarifine girdim zaten sen her şeyi çok güzel yaparsın tarifine uygun sütlaç yaptım harika oldu ellerine sağlık canım öpüyorum kaynvalden demek istemiyorum çünki sen benim canım kızımsın
    annen

  2. Ellerine sağlık,

    Geçen ramazanda aynı tariften bende güllaç yapıp güzelce paketleyip davet edildiÄŸim yere tatlı olarak götürmüştüm.Ve herkes dışarda satılan güllaçlardan bin kat güzel olduÄŸunu dile getirmiÅŸti…

    Sevgiler
    DeliKadın Nuray

  3. yine süper görünüyor ve bize sadece bakmak kalıyor 🙂

  4. Gülşencim merhaba,güllacın çok süper görünüyor.Ellerine sağlık.Siteme uğrarsan senin için birşey var orada.Sevgiler.

  5. Merhaba canım sayfana google arama motoru sayesinde ulaÅŸtım ve hemen izlemeye alıyorum.Ramazanda güllaç favori tatlımdır ellerine saÄŸlık sevgiler…

  6. ELINE SAGLIK COK GUZEL OLMUS
    SEVGILER

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*