Çikolata Salamı

Ben tam bir çikolata canavarıyım, her türlüsünü çok seviyorum.  Salamı da çok seviyorum ,  ikisini birleştirince de Çikolata salamı oldu, değmeyin keyfime artık 🙂 Aslında orjinal tarifte sade kek kullanılıyordu ama ben yoğun kakao aroması sevdiğim için kakaolu kek kullandım. Pratik ve çok lezzetli tam bir enerji deposu …

Malzemeler:

  • 200ml sıvı krema (bir küçük kutu)
  • 100gr küçük parçalara bölünmüş bitter çikolata
  • 100gr küçük parçalara bölünmüş  sütlü çikolata
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağ
  • 7 dilim ufalanmış sade kek veya evde kalan artmış pandispanya parçaları da olabilir
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş  fındık içi
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz içi
  • 5-6 adet kedi dili veya pöti bör bisküvi
  • isteğe göre portakal kabuğu rendesi, antep fıstığı, meyve şekerlemeleri,vişne ve frambuaz da koyabilirsiniz

Hazırlanışı:

  1. Sıvı kremayı benmari usulü ısıtın. (Bilmeyenler için benmari usulü: Bir tencerenin yarısını suyla dolduralım ve suyu kaynatalım, kaynayan suyun üzerine ısıya dayanıklı bir kabı oturtalım. Yerleştirdiğimiz kabın içine kremayı koyuyoruz ve bu şekilde ısıtıyoruz)
  2. Isınan kremaya küçük parçalara ayırdığımız çikolataları ilave edelim, tereyağını da ekledikten sonra eriyene dek karıştıralım.  Malzemeler tamamen eridikten sonra kap hala benmaride iken mikserle yaklaşık dört dakika karışımı çırpalım.
  3. Çırpma işlemi bittikten sonra kabı tencereden alalım, karışım sıcakken kekleri, iri dövülmüş fındık ve ceviz içini ve istediğiniz diğer malzemeleri kattıktan sonra iyice bütünleşene dek karıştıralım. (Karışım hafif cıvık olabilir ama telaşlanıp kek ilavesi yapmayın çünkü buzdolabına konulduğunda katılaşacaktır.)
  4. Karışımı isterseniz streç film ile kaplanmış dikdörtgen bir kalıba veya benim gibi streç film ile rulo şekline getirebilirsiniz. Rulo yaptıktan sonra her iki ucunu bir şeker gibi lastiklerle bağlayın
  5. Şeklini verdiğimiz salamı buzdolabında bir gece bekletin.
  6. Ertesi gün bisküvileri rondodan toz haline gelene kadar geçirin sonra streç filmden çıkartın ve bu toz bisküvilerin üzerinde gezdirerk iyice bulanmasını sağlayın.
  7. Dilimleyerek servis edin. (Yaklaşık 13-14 dilim çıkıyor)

Afiyet olsun…

Yazdır

 

5 Yorum

  1. Merhaba Zeynep,
    Evet eğer yarısını kullanmak istiyorsanız diğer yarısını bir sonra ki kullanıma kadar strec film ile sararak buzlukta muhafaza edebilirsiniz. Yalnız kullanmadan once oda sıcaklığında bir müddet bekletin.
    Sevgiler

  2. bu tarifi 4 5 gün önceden hazırlayıp yarısını bir misafire birkaç gün sonrada başka misafire yani ara ara servis yapmak istersek dondurucudamı bekleyecek ozamana dek yoksa normal gözdemi?
    ve dondurucuya atarsak dışı kaplanmış haldemi atalım yoksa kaplamadanmı?

  3. merhaba :)) bu harika ama pahalıya patlar bu malzemeyi az tutmak lazım 🙁

    ellerinize sağlık.

  4. ay çok güzel birşey bu ,mutlaka benim Minik Prensesime yapmalıyım 😉

  5. Gülşencim çikolataya bende bayılırım ellerine sağlık enfes daha öncede birkaç blogda görmüştüm:))Sevgiler..

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*