Mercimek çorbası

mercimek_corbasi

Hem besleyici hemde bu soğuk kış günlerinde içimizi ısıtması için bugün çorba yaptım.  Tarhana dan sonra en sevdiğim ikinci çorba bu. Hele bir de içine bol limon sıktınmı değmeyin keyfime. Çoğu kadın bunu bilir ama bilmeyenler için tarifini vermek istedim.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 aet soÄŸan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet et bulyon
  • tuz, karabiber, pul biber isteÄŸe göre
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yaÄŸ
  • 2-2,5 litre su

Hazırlanışı:

  1. Mercimekleri iyic yıkayıp süzelim ve tencereye alalım. İçine soyulmuş ve küçük küpler halinde doğranmış patates, soğan ve havuçları da katalım.
  2. Sıvıyağı, bulyonu ve baharatları da ilave ettikten sonra üzerine suyu boşaltalım. (bulyon tuzlu olduğu için hiç tuz koymayabilirsinizde)
  3. Kaynayana kadar harlı ateşte pişirelim, kaynadıktan sonra kısık ateşe alalım ve patates ile havuçlar ezilene kadar pişirelim.
  4. Çorba piştikten sonra blender dan geçirelim. Limon ile servis edelim. İsteğe göre nane de ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Yazdır

 

6 Yorum

  1. Merhaba Ceren,

    Çorbayı beğenmene sevindim. Mardin yemeklerini bende çok merak ediyorum resim ve tariflerini mail adresime gönderebilirsin canım.

  2. merhaba çorbanızı denedim tadı çok güzelmiş bu adrese tarif göndermek istiyorum mardin yemekleri çok güzeldir onun için sizinle paylaşmak isterim ama yemeklerin fotolarını nasıl göndereceğimi bilmiyorum bana yardımcı olursanız memnun olurum

  3. Merhaba Ceren,

    Blenderdan geçirdiÄŸim için süzmeme gerek kalmıyor hem böylece bütün vitaminleri içinde kalıyor…
    Sevgiler…

  4. anladığım kadarıyla çorbanızı süzmüyorsunuz

  5. Gülseeeeen, arkadasim hastayim hasta. Bogazlarim gözlerim yaniyor, kulaklarin ugulduyor, basim catliyor. Bana bir kase göndersene corbandan söyle sicak sicak iceyim sifa versin bana. Hele senin ellerinden oldumu antibiyotik etkisi olur inan. ellerine saglik canim öpüyorum

  6. Lüfi says:

    KIZ SEN TIPKI BENIM GIBISIN YAWW,INANAMIYORUM..BENIMDE ILK TARHANA IKINCI SEVDIGIM MERCIMEK CORBASI YAHUU..AHH BU BOGAZLAR:))KILO ALMASAK HEPSINDEN YERIZ DIMI KIZ,GERCI CORBALAR BISEY YAPMAZ BOL BOL CORBALAR ICELIM..
    HAYDAA SIMDI SABAH SABAH TARHANA CANIM CEKTI,ICINEDE KÖYDEKILER GIBI EKMEK DOGRA YEE OOFFF,HADI BEN MUTFAGAAA
    ELLERINE SAGLIK CNM NEFIS OLMUS MERCIMEK CORBAN
    SEVGILER

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*