Spagetti bolognese (bolonez)

Seneler önce Almanyadan gelen arkadaşım Sonja’nın italyan eÅŸi Giovanni bize mükemmel bir spagetti bolognese yapmıştı. O kadar lezzetliydi ki tadı hala damağımda. Tabii ki ondan püf noktalarını iyice öğrenmiÅŸtik. Åžimdi bende aynen onun yaptığı usülde size aktarıyorum, gerçekten inanılmaz….

Malzemeler

  • 1 paket spagetti makarna
  • 250gr. kıyma
  • 1 adet soÄŸan
  • 2-3 adet domates
  • 1-2 yemek kaşığı salça
  • 2-3 diÅŸ sarımsak
  • 2-3 yaprak taze fesleÄŸen
  • kekik (çok önemli olmazsa olmazı, bol bol dökün)
  • tuz, karabiber
  • 2-2,5 su bardağı sıcak su
  • 3-4 yemek kaşığı sıvıyaÄŸ

Hazırlanışı

  1. Sos için tencereye sıvıyağı alalım ve doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavuralım. Kıymaları ilave ederek suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Daha sonra küp küp kesilmiş domatesleri ve rendelenmiş sarımsakları ilave edelim. Domatesler biraz ezilene kadar pişirelim. İçine salça ve baharatlarıda ilave ederek karıştıralım ve çok az pişirelim, daha sonra sıcak suyu ekleyerek kısık ateşte mümkün olduğu kadar uzun süre pişirin.(Gio çok uzun piştiğinde daha lezzetli olduğunu söylemişti)
  2. Bu arada makarnaları tarifine göre suyuna tuz ve biraz sıvıyağ dökerek haşlayın. (böylece birbirine yapışmayacaktır.)
  3. İyice pişen sosa makarnaları boca edin ve güzelce karıştırın. İsteğe göre sosu makarnın üzerine dökerek de servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

spagetti_bolonez

Yazdır

 

8 Yorum

  1. Tabi ki damak tadınıza uygun olarak pisirebilirsiniz.

  2. Feslegen koymasak olur mu?

  3. Merhaba Candan,
    Cok teşekkür ederim, damak tadımız uyuşuyor demektir :))
    Sevgiler…

  4. tarif gerçekten çok güzel. ne eksiği var ne de fazlası. çok lezzetli oldu. teşekkürler. bir numaralı bolonez sos tarifi diyebilirim.

  5. Merhaba Elif,
    Malzemeler kısmında yazmışım aslında ama sanırım göremedin. 2 veya 2,5 su barağı sıcak su kullanılıyor canım. Çok beÄŸeneceÄŸine eminim. Åžimdiden afiyet olsun… Sevgiler..

  6. bu tarifi kesin yapcam yanlız sosa sıcak su koyalım demişsiniz o nekadar olcak göz kararı felanmı yazarsanız sevinirim:)

  7. üstünede parmesan… offffff… yemede yaninda yat. Bayilirim söyle, hem cooook güzel, hem doyurucu, hem dar zamanimda imdadima yetisiyor. En önemlisi esimde cok sever. Sag ol canim benim. Senin elinden yemek isterdim. Ellerin dert görmesin. Güzel bir hafta sonu diliyorum güzelim.

  8. Oooo….Bella Bella gülseeen…en sevdigim yemeklerdendir..harika olmus görüntüsüne bayildim istah acici..her sefer bunu yaparim cocuklara..ben bazen rendelenmis peynir katarim salcasiz tabiki..bizimkiler bayiliyo..seninki harika olmus cnm ellerine saglik..gidip yapayim bari cocuklar geliyo birazdan..sagol tarif icin öpüyorum..byeee

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*