Kıymalı pide

kiymali_pide

Eşim karadeniz pidesini çok seviyor bende ona bu pideleri yapıyorum ve bayılıyor tabii ki. Belki evde daha önce denemeye cesaret edemeyen vardır diye tarifimi ekliyorum. Siz isterseniz kaşarlı, sucuklu-yumurtalı veya çeşitli malzemeler ile yapabilirsiniz.

Malzemeler: (12 adet pide için)

  • 1kg un
  • 1 paket dr. oetker instant maya  (herzaman bu marka ve mayayı tercih ediyorum çünkü direkt una karıştırıyorsunuz diÄŸerleri gibi önceden ıslatıp açmanıza gerek olmuyor)
  • 700gr kıyma
  • 2 adet domates
  • 3 adet çarli biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet soÄŸan
  • 2-3 dal maydanoz
  • tuz, karabiber
  • üzeri için bir yumurta ve çok az sıvıyaÄŸ

Hazırlanışı:

  1. Unun tamamını bir kaba alın ve üzerine mayayı boşaltın, 1 silme tatlı kaşığı tuzu da ilave edip çok sert olmayan bir hamur yoğurun ve sıcak bir ortamda iki katına çıkana kadar üzerini örterek mayalandırın.
  2. Soğanı rendeleyin ve bir yoğurma kabına alın, domatesleri ve biberleri çok ince doğrayın ve kaba ilave edin, salçayı, doğranmış maydanozları ve tuz ile karabiberide ekleyerk iyice yoğurun.  Tamamen özdeşleşince yoğurmayı bırakın.
  3. Mayalanan hamurdan portakaldan biraz küçük parçalar kopartarak un serili tezgahta merdane ile elips (yumurta şekli diyelim) şeklinde açın. İçine 2-3 kaşık kıymalı harçtan güzelce sürelim (pişerken kıyma eridiğinden bol bol sürün) ve kenarlarını resimde gördüğünüz şekilde katlayın. Hemen fırın tepsisine taşıyın. Hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.
  4. Bir yumurtayı kasede çırpın ve pidelerin kenar hamurlarına sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  5. Fırından çıkan pidelerin yumuşaması için kenar hamurlarını sıvıyağı ile fırçalayın bu şekilde üstü kapalı bir kaba alın ve 5-10 dakika bekletin. Eğer çıtır seviyorsanız hemen tüketin.

Afiyet olsun…

Yazdır

 

2 Yorum

  1. Merhabalar,

    Sitenizi bugün keşfettim ve çook beğendim. Özellikle de pideyi.. Ellerinize sağlık çok leziz görünüyor.

  2. Merhaba,

    içimden geldi okuyup yarın sabah erkenden kalkıp çocuklar için pide yapayım dedim ama uzun uzun uÄŸraÅŸmak gerekiyor. Bir gün uÄŸraşıp yapacağım kesin ama Ä°stanbul Kızıltoprakta CoÅŸkun ustanın Bafra Pide’si var, inanılmaz güzel yapıyorlar bir telefonla kapıda bu kadar uÄŸraÅŸmaya deÄŸmez, sabah bir telefon açıp güzel bir pazar geleneÄŸi yapalım. Sizlerde ulaÅŸmak isterseniz http://www.bafrapide.com Hmm unutmadan Kozyatağında ve Esentepe’de de ÅŸubeleri var.

    Herkese afiyetler olsun..

    Ferhunde

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*