Ispanaklı kaşarlı patates püresi

ispanakli_kasarli_patates_puresi

Hayatı boyunca hiç sebze yemeyen eşim doktorun bağışıklık sistemi için acil uyarı vermesi sonucu artık nihayet ikna oldu. İçtiği çorbalara sebzeleri katıp blenderden geçiriyorum ama sadece bu yeterli olmuyor tabi. Bende alıştırma aşamasında olduğum için sebzeleri sevdiği şeylerle kombinlemeye çalışyorum artık. Bu tarif de onlardan biri, patates püresini çok seviyor, rengine aldırmadan yemesi gerektiğini söyledim ve denedi, sonuç tabağındakilerin hepsi bitmişti ve eğer rengi yeşil olmasaydı kesinlikle içinde ıspanak oldğunu anlamayacağını söyledi 🙂 Bir daha ki sefere ıspanak köftesi yapmayı düşünüyorum bakalım sonuç ne olucak?

Çoğu kişi eminim biliyordur ama ben yine de bilmeyenler için altını çizerek belirtmek istiyorum gerçekten sağlıklı sebze yemek istiyorsak, sebzeleri su da haşlamayalım çünkü suyun kaynama noktası 100 derece, bu durumda o dereceye gelen sebze vitamin kaybına uğruyor ve biz aslında sebzelerden yeterli besin değerini almamış oluyoruz. Sebzelerinizi vitamin kaybı olmadan yemek istiyorsanız kesinlikle buharda pişirin.

Malzemeler:

  • 4-5 baÄŸ ıspanak
  • 5-6 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı süt (isteÄŸe göre)
  • 1 kase kaÅŸar rendesi
  • 2-3 yemek kaşığı tereyaÄŸ
  • tuz, karabiber, pul biber

Hazırlanışı:

  1. Ispanakları ayıklayıp iyice yıkayalım, patatesleri soyalım, yıkayalım ve küp şeklinde dilimleyelim.
  2. Buharlı pişiricide her ikisini ıspanak üstte olacak şekilde 25 dakika haşlayalım.
  3. Ispanakları blenderden geçirelim,üzerine patatesleri,sütü ve tuz ile karabiberi de ekleyerek tekrar blenderdan geçirelim.
  4. Yağlanmış fırın kabına püreyi yayalım ve üzerine kaşar rendesi ile pul biberi serpelim, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kaşarlar eriyene kadar pişirelim.

Afiyet olsun…

Yazdır

 

4 Yorum

  1. Merhaba Serra,
    Maalesef eÅŸimden dolayı çok fazla sebze piÅŸiremiyorum evde sadece kendim için yapmak da canım istemiyor herzaman. Bu ÅŸekilde yediÄŸi sebzeler ile karıştırırsam ve anlamazsa yiyor sadece.. Kereviz ile de çok deÄŸiÅŸik olur eÄŸer yaparsanız mutlaka bildirin merak ettim. Bu arada Sufleyi mutlaka denemenizi öneririm çok beÄŸeneceksiniz. Sevgiler… GülÅŸen

  2. Merhaba,
    Bu tarifinizi beğendim, genel olarak diğer tarifler benim beslenme şeklime uymuyor aslında.. Dip not olarak belirttiğiniz gibi sebzeleri haşlamak yanlış ben de buharda pişiriyorum genelde ve de kıtırında veya çiğ yiyorum..Fazla nişastalı olduğu için patates pek yemiyorum, belki buharda pişmiş kereviz ve ıspanakla aynı tarif uygulanabilir.. Onu da ben denerim size bildiririm..Hatta brokoli de eklenebilir..Sağlıcakla kalın..

    PS: Bu arada sufle tarifi için bakmıştım sayfanıza, onu da denemek kısmet olursa bildiririm..

  3. Merhaba, kültür sanat kategorosinde http://2009.blogodulleri.com/blog/aya-merdiven-kurduk-biz ve aile kategorisinde http://2009.blogodulleri.com/blog/minik-yaprak-in-gunlugu desteğinizi bekliyoruz. Selamlar ?

  4. Gercekten cok sade, cok guzel hazirlanmis bir blog.Resimler ve tarifler de bir o kadar guzel. 2009 blog odulleri icin bakiyordum. Oyum sizindir, iyi sanslar…

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*