Dondurmalı pasta

dondurmali_pasta1

Sevgili Ayla geçenlerde benden dondurmalı bir pasta tarifi istemişti. Tesadüfen o günlerde bu pastayı yapmış ama resmini çekememiştim,  şimdi tekrar yaptım ve hemen resmini çektim 🙂  Bu sıcak havalarda yenilebilecek en güzel tatlı. Hem dondurma hemde pasta zevkini yaşatıyor, yapılışı da çok kolay. Yaz mevsimi geçmeden herkese öneriyorum.

Malzemeler:

  • 3 katlı kakaolu pasta tabanı
  • 600-700ml vanilyalı dondurma
  • 1 paket sade krem ÅŸanti + 1 su bardağı süt
  • 1 paket çikolatalı creme ole + 1,5 su bardağı süt
  • yarım su bardağı süt + 1 tatlı kaşığı nescafe karışımı
  • 1 kase damla çikolata veya çikolata rendesi

Hazırlanışı:

  1. Dondurmayı buzluktan çıkartalım ve 5-6 dakika bekletelim. Bu arada krem şantiyi tarifine göre hazırlayalım. Dondurmayı bir kaba alalım ve krem şanti ile iyice karıştıralım. Sonra çikolataları da ilave ederek karıştıralım.
  2. Pasta tabanının birini kelepçeli kalıbın içine yerleştirelim, hazırladığımız kahveli süt ile heryerini ıslatalım. Dondurmalı karışımın yarısını üzerine dökelim ve yayalım. Pasta tabanının ikincisini üzerine kapatalım ve aynı şekilde kahveli süt ile ıslatalım, kalan dondurmalı karışımı üzerine yayalım. Son pasta tabanının üzerine kapatarak buzluğa koyalım ve 3-4 saat bekletelim.
  3. Creme oleyi 1,5 bardak süt ile hazırlayın. Buzlukta bekleyen pastayı servis tabağına alın ve kelepçesini çıkartın. Creme ole ile pastayı kaplayın ve tekrar buzluğa koyun.
  4. Servis etmeden önce dilediğiniz gibi süsleyin. Dilimlemeden önce 2-3 dakika yumuşamasını bekleyin bekleyin.

Afiyet olsun…

dondurmali_pasta2

Yazdır

 

3 Yorum

  1. zübeyde says:

    bu pastayı ikinci defadır yapıyorum, harika oldu. Yalnız ben nescafe yerine türk kahvesi kullandım, oda güzel yakıştı, kokusu daha keskin oldu. 15 kişiye yetecek kadar çıkıyor gerçekten bereketli.

  2. sabire ve nuriye says:

    bu pasta tam bize göre süper bi tadı vardı mmmmmmmmmmmmmmmmm

  3. şu müthiş tarifi yaptım yedik vede bayıldık okadar güzel vede okadar bereketli bir pasta olduki tam benlik ellerine sağlık :))

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*