Rokoko (Dondurmalı Pasta)

Bu sıcak yaz günlerinde canımız tatlı çektiÄŸinde hemen serinletici olması için dondurma tüketiyoruz. Pasta severler olarak dondurmayı da pastaya dönüştürerek tüketmeye devam ediyoruz 🙂 Hem lezzetli hem de içimizi serinleten bir pasta istiyorsanız buyrun tarifi…

Not: pastayı kendi damak tadınıza göre dondurma seçebilir içine koyacağınız meyve ve çikolataları kendi zevkinize göre seçebilirsiniz. Ben kendi yaptığım şekilde tarifini veriyorum.

Malzemeler

  • 1 paket 2 katlı pastaban
  • 1 litre çikolatalı dondurma
  • 1 litre çilekli dondurma
  • Yarım litre vanilyalı dondurma
  • çikolata parçaları, meyve parçaları
  • pastabanı ıslatmak için nescafe 3ü1 arada ve sıcak su

Hazırlanışı

  1. İlk önce dondurmaları buzluktan çıkartıp sürülebilir kıvama gelmesi için 5-10 dakika tezgahta bekletelim.
  2. Önce kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt koyarak çemberini kapatalım. Pasta tabanını bir katını kalıba koyalım ve tarifine göre hazırlanmış 3ü1 arada kahve ile her yerini ıslatalım.
  3. Çikolatalı dondurmaya çikolata parçalarını koyarak iyice karıştıralım ve pasta tabanının üzerine yayalım. Daha sonra ikinci pasta tabanını çikolatalı dondurmanın üzerine koyalım.Tabanı kalan kahve ile yine her yerini eşit şekilde ıslatalım.
  4. Benim kullandığım kalıp pasta tabanına göre daha büyük olduğu için kenarı boş kalmıştı bu yüzden kenarını çilekli dondurma ile doldurdum. Böylece pastamın çilekli dondurmalı kalın bir kenarı olmuştu resimde de görüldüğü gibi. (Dilerseniz çilekli dondurmaya çilek parçaları koyarak kullanabilirsiniz.)
  5. En son üst katına vanilyalı dondurma koyalım ve dilediğimiz gibi süsleyelim. Ben vanilyalı dondurmayı pasta krema sıkma torbası ile kenar süsleri yaptım.
  6. Pastayı en az 2-3 saat buzlukta donduralım ve servis etmeden 4-5 dakika önce buzluktan çıkartalım.

Afiyet olsun…

Yazdır

 

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*