Sebze yatağında kremalı cevizli tavuk

sebze;_yataginda_kremali_tavuk

3 ekim cumartesi günü Lg electronics‘in Marriott Ä°stanbul Asia otelinde düzenlediÄŸi “Life’s Tastes Good” yemek yarışmasında piÅŸirdim bu yemeÄŸi.  Jüri de otelin baÅŸ ÅŸefi Eyüp Kemal Sevinç, Lg Electronics pazarlama müdürü Aysun Åžabanlı ve Ebru Åžallı vardı. Açılış konuÅŸması, tanışma ve ikramlardan sonra mutfaÄŸa geçtik. Hepimize içinde ÅŸefin belirlediÄŸi malzemelerle dolu bir paket verdiler ve 10 dakika içinde menü seçimi, sonra 60 dakika içinde de piÅŸirme iÅŸlemini yaptık.  Yemeklerimizi Lg’nin akıllı fırını ile piÅŸirdik. Microdalga, ızgara, fırın ve buharlı piÅŸirme özelliÄŸine sahip, solar sistemi ile piÅŸirdiÄŸi için microdalga fırınlardaki zararlı ışınları taşımıyor aynı zamanda 4 kat daha hızlı ve yemekleri kurutmadan piÅŸririyor ayrıca  fırını önceden ısıtmanız bile gerekmiyor yani anlayacağınız muhteÅŸem bir ÅŸey.

Çok eğlenceli bir maratondu ama kısıtlı süre ve mutfakta ki ekipman yetersizliği ile heyecan birleşince tam istediğim sonucu alamadım ama yine de ortaya güzel bir şey çıktı. Jüriden sonra mutfağa girdiğimde yarışmayı düzenleyen Exel ajansdan Gönenç bey ile birlikte olan ve adını bilmediğim iki tatlı bayan artan yemeklerimin hepsini bitirmişlerdi ve çok beğendiklerini söylediler.

Yarışmaya katılanlar ablam ” Mutfak meleÄŸi“, Damakt tadı, Yasemin mutfakta, Bir demlik sohbet, Yemek bahane, Mimosa cafe, Seda’nın günlüğü, Hünerli bayanlar ve ben tabi ki.

Yarışma da derece alan arkadaşlar; 1. Mimosa cafe, 2. Yasemin mutfakta, 3. Damak tadı ve 4. Yemek bahane

Kazanan arkadaÅŸlar yarı final için Dubai’e gidecek ve Türkiyeyi temsil edecekler. Onlara ÅŸimdiden baÅŸarılar diliyorum.

Malzemeler: (4 kiÅŸilik)

  • 1 kg kuÅŸbaşı tavuk
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı krema
  • 2-3 diÅŸ rendelenmiÅŸ sarımsak
  • 1 küçük kase kırılmış ceviz
  • 2 çay kaşığı rendelenmiÅŸ taze zencefil
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber
  • 1 adet sarı dolmalık biber
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 3 adet taze fasülye
  • tuz, karabiber

Hazırlanışı:

  1. Bir kapta krema, süt, ceviz, zencefil,sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın. Sonra kuşbaşı tavuklar ile harmanlayın ve yağlanmış fırın kabına koyun. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirin.
  2. Tüm sebzeleri jülyen doğrayın, çok az tuz, karabiber ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile tavada soteleyin.
  3. Sebzeleri servis tabağına koyun sonra üzerine tavukları dizin ve dilediğiniz gibi süsleyin.

Afiyet olsun…

Yarışmadan kareler…

lg4

lg3

lg2

lg1

Yazdır

 

5 Yorum

  1. Valla ballandira ballandira anlatinca meraktan catladim. istedimki bir kac resim koyda bizde bakalim. Canim benim tesekkürler istegimi yerine getirdigin icin. Harika görünyor hersey. insallah bu son yarisma olmaz senin icin. Basarilarinin devamini diliyorum canim benim. öpüyorum seni

  2. Tekrar tekrar ellerine sağlık. Çok keyifliydi cidden.. Bayılıyorum o kocaman mutfaklarda zamanla tatlı bir telaş içerisinde yarışmaya:)
    Sevgilerimle,
    Müge

  3. GülÅŸencim harika bir lezzet ve sunum olmuÅŸ ellerine saÄŸlık öpüyorum…

  4. selam canim benim,
    umarim iyisindir epeydir görüsmedik. tesekkür ederim güzel yorumun icin.kara dutunda sana selami var.
    kkkkkkkkkIIIIz nerlere katildin sen öyle bakayim. hadi bakalim meshurlarin arasina girdin yakinda sende yemek dergi yazari veya benzeri bisey olursun iNSALLAH… eminim cok eglenceli olmustur cokta heyecanli. keske bir kac kare gösterseydin o günden. Hmmm… cok nefis olmus.canim benim öpüyorum seni kocaman

  5. gülşencim senle aynı ortamda bulunmak harika idi tekrar görüşmek dilegiyle
    sevgiler

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*