Et Kavurma

Kurban bayramı yaklaşırken bu tarifin tam da yerinde olacağını düşündüm. Et kavurma bir çok şekilde elbette yapılıyor, biberli, kekikli veya farklı sebzeler ile ama bizim evde kavurma dendiği zaman sadece et tadının alınacağı ve içinde hiç sebze olmayan şekilde sevilir.

Bu arada lezzetli kavurma yapmak istiyorsanız kasabınızdan mutlaka bir miktar da yağ isteyin.

Eğer soğan ile yapmak isterseniz rendelenmiş soğanın suyunu sıkın ve etleri soğan suyu ile bir kaba alın üzerini streç film ile kaplayın buzdolabında bir gece bekletin.

Malzemeler

  • 1 kg dana kuÅŸbaşı et
  • 200 gr kadar tereyaÄŸ
  • tuz, karabiber

Hazırlanışı

  1. Tencereyi ısıtalım ve içine tereyağını ve varsa iç yağı koyup eritelim eriyen iç yağından kalan kurumuş kısımları tekrar çıkartalım.
  2. Et bazılarına göre yıkanmaz dense de ben her zaman yıkamayı tercih ederim. Etleri yıkadıktan sonra tencereye ilave edelim ve yüksek ateşte pişirmeye başlayalım.
  3. Ara ara karıştırarak yüksek ateşte yaklaşık 6-7 dakika pişirelim suyunu salmaya başlayınca altını kısalım ve kısık ateşte ara ara yine karıştırarak pişirmeye devam edelim.
  4. Her etin pişme süresi farklı olduğundan ara ara kontrol ederek pişirme süresini tamamlayın. En son tuz ve karabiberi ekleyerek altını kapatın.
  5. Düdüklü tencerede pişirecekseniz ilk 6-7 dakikadan sonra düdüklünün kapağını kapatın ve düdük sesi gelince altını kısarak 5 dakika ile başlayarak pişirin. Pişmemiş ise ikinci pişirmeyi 3 dakika yapın ki dağılmasın.
  6. En son pişen etiniz hala suyunu çekmemişse yüksek ateşte kapağı açık olarak suyunu çektirene kadar pişirin.

Afiyet olsun…

Yazdır

 

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*