Baharatlı Krema Soslu Tavuk

Bu nefis ve pratik tarif eşimle birlikte favorilerimiz arasında bir numara oldu. Pratik çünkü 5 dakikada hazırlıyorsunuz, Magginin nefis harçları sayesinde tabi 🙂 Aslında Magginin tavuk harçları fırın poşetinde pişirilmesi için piyasaya sunuldu ancak ben bu şeklini çok ama çok daha fazla beğendim. Biz  bu tarifi Yoğurtlu Çeşnili ve daha sonra Otlu harc çeşitleri ile denedik. Kıyaslama yapmak gerekirse yoğurtlusunu daha çok beğendik ancak otlusunun da hakkını yememek gerek. Bu müthiş lezzeti mutlaka denemelisiniz, anlatarak olmaz tatmak lazım diyerek tarife geçiyorum 🙂

Malzemeler

  • Yarım kilo tavuk göğüs
  • 3 adet orta boy patates
  • Yarım paket sıvı krema (100ml)
  • 1 paket Maggi YoÄŸurtlu ÇeÅŸnili tavuk harcı

Hazırlanışı

  1. Önceden fırını 200 dereceye turbo ayarını açmadan ısıtmaya başlayalım.
  2. Kremayı genişce bir karıştırma kabına boşaltalım, tavuk harcını da ekleyerek iyice karıştırın.
  3. Patatesleri soyup kalın cips şeklinde doğrayalım. Tavukları iri parçalar halinde doğrayalım.
  4. Doğranmış tavuk ve patatesleri kremalı harcın bulunduğu kaba ilave ederek iyice harmanlayalım.
  5. Karışımı fırın kabına dökelim ve ısınmış fırında yaklaşık 1 saat pişirelim. (Pişme süresi fırına göre değiştiğinden ara ara kontrol edelim.

Afiyet olsun…

Yazdır

 

7 Yorum

  1. ben türk deilim .türk emeklerini eni eni övren meye başladim .daha pratik ev emeklerini övrenmek istiyorum.teşekürler.

  2. Off çok güzel görüntüsü var canım ellerine sağlık. bende hazır sos kullanmayanlardanım ama bu yemek için denemek isterim.
    Sevgiler…

  3. Merhaba Disal,
    Teşekkür ederim. Aslında bu tarifte gecen sosda baskın bir soğan veya sarımsak tadı yok bir dene derim. Hatta bu yogurtlu cesnide varmi bilmiyorum ama yok sanirim
    Sevgiler

  4. görüntü gel beni ye desede hazır sosları kullanamıyorum…yiyemiyorum desem daha doÄŸru olur..soÄŸan sarımsak yemeyen biri olduÄŸum için hazır çeÅŸnilerin içindeki soÄŸan sarımsak tozları mahvediyor beni….ama görüntü harika ellerine saÄŸlık:)

  5. patatese de tavuka da bayilirim!! tesekkurler.

  6. Merhaba Zeynep,
    Süt ile aynı lezzeti yakalayacagini sanmıyorum. Krema disinda extra yag konmadigi icin yağlı bir yemek olmuyor zaten emin olabilirsin. Bence bu sekilde denemelisin süt cok sıvı olur.
    Sevgiler

  7. krema yerine süt kullansak olmaz mı?
    krema çok yağlı olduğu için kullanma taraftarı değilim

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*